Δημόσιο χρέος και πρόεδρος της Κομισιόν στο «μενού» Σαμαρά- Σόιμπλε

Η εκλογή του νέου προέδρου τής Κομισιόν και οι εξελίξεις στη χώρα μας ήταν το αντικείμενο της συζήτησης στο γεύμα Αντώνη Σαμαρά και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Πορτογαλία. Ο Έλληνας πρωθυπουργός κι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας συνέφαγαν το μεσημέρι τής Τρίτης στο περιθώριο της εκδήλωσης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με αντικείμενο «Απασχόληση και Ανάπτυξη 2014-2019». Στο ίδιο τραπέζι καθόταν ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γιόζεφ Ντολ.

Σαμαράς και Σόιμπλε συνομίλησαν και για το θέμα της Ελλάδας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Γερμανός υπουργός δεν άλλαξε γραμμή, επαναλαμβάνοντας στον Έλληνα πρωθυπουργό πως η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο. Του τόνισε, επίσης, για μια ακόμα φορά πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει πρώτα να υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα και στη συνέχεια θα λάβει τις δόσεις τού δανείου, ενώ κατά την πάγια τακτική του εκτίμησε πως η χώρα μας ακολουθεί θετική πορεία.

Στη συζήτηση αναφέρθηκε και το θέμα τής εκλογής τού νέου προέδρου της Κομισιόν, με τον κ. Σαμαρά να επαναβεβαιώνει την υποστήριξή του στον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα