Διαπληκτισμοί στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Λίγες μόλις ώρες πριν την μεγάλη συνδιάσκεψη για την δημιουργία της ελληνικής «Ελιάς» η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σημαδεύτηκε από διαπληκτισμούς και εντάσεις με κυριότερη τη σφοδρή σύγκρουση της Τόνιας Αντωνίου με τον Κώστα Σκανδαλίδη.

Η Τόνια Αντωνίου αναφερόμενη στη χθεσινή συνέντευξη του Κώστα Σκανδαλίδη στην οποία είχε χαρακτηρίσει «πεθαμένο» το ΠΑΣΟΚ,  άφησε να εννοηθεί ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης υπονόμευσε την όλη προσπάθεια της ανασυγκρότησης του χώρου.

«58 κοινωνικά στελέχη ζήτησαν τη διεύρυνση, η ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε και εμείς αγκαλιάσαμε την πρωτοβουλία», είπε η κ. Αντωνίου και συμπλήρωσε την σκληρή κριτική της σημειώνοντας ότι αυτό είχε ως  αποτέλεσμα «να πηγαίνουμε αύριο σε μία συνδιάσκεψη της Ελιάς, βαριά τραυματισμένη».

Απευθυνόμενη μάλιστα στον ίδιο τον Κώστα Σκανδαλίδη, του είπε πως «άκουσα με έκπληξη όσα είπες χθες, μία μέρα πριν από τη συνδιάσκεψη. Τι περίμενες; Το γκάλοπ και το 3,8%; Δηλαδή στο 5,6% ήμασταν καλά και συμπλήρωσε λέγοντας «ή είστε αφελείς ή είστε υπονομευτές. Και για αφελείς δεν σας έχω»…

Ο κ.Σκανδαλίδης, φανερά ενοχλημένος απάντησε στην κ. Αντωνίου ότι δεν μπορεί να τον άκουσε και να λέει κάτι τέτοιο με την κ. Αντωνίου να τον διακόπτει και να λέει σε υψηλούς τόνους «και σε άκουσα και σε διάβασα και ξέρω να σε ερμηνεύω»…

Και ενώ η συνεδρίαση γινόταν σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα και η συζήτηση είχε ξεφύγει λόγο εντάσεων παρενέβη ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρώντας να λειτουργήσει πυροσβεστικά.

«Να μη δημιουργούμε προβλήματα, καθώς αύριο είναι η Συνδιάσκεψη», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γεγονός, όμως, που δεν εμπόδισε την Τόνια Αντωνίου να συνεχίσει την κριτική της αυτή τη φορά προς τον γραμματέα του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη.

«Δεν μπορεί να είμαστε θεατές των εξελίξεων. Πρέπει να πάμε σε ένα ευρωψηφοδέλτιο με όλες μας τις δυνάμεις, δεν μπορεί να μη θέλουμε τη διεύρυνση, να επιμένουμε στο ΠΑΣΟΚ και να μη θέλει κανείς από αυτό να βάλει υποψηφιότητα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνίου έχοντας ακούσει τον γραμματέα του κόμματος να μιλά για ανάγκη ανανέωσης στο ευρωψηφοδέλτιο και τον κάλεσε να θέσει υποψηφιότητα.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης ζήτησε να λήξει η θυελλώδης συνεδρίαση γεγονός που προκάλεσε εκ νέου την οργή της κ. Αντωνίου που του απάντησε ότι «δε γίνεται να έχουμε φτάσει εδώ και να μη μιλάμε, πρέπει να τελειώσουμε με την παραπολιτική και να ασχοληθούμε με την πολιτική είμαστε πολιτικό όργανο, δεν μαζευτήκαμε να πιούμε καφέ».

Η συνεδρίαση διεκόπη μετά από εντολή του προέδρου του κόμματος ο οποίος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το κλίμα και τα όσα διαδραματίστηκαν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα