Από την Ελλάδα και ο τρομο-φάκελος που έσκασε στο ΔΝΤ

Από τον τηλεοπτικό αέρα του ΑΝΤ1 και δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ήρθαν τα απευκταία μαντάτα ότι ο τρομο-φάκελος που το πρωί της Πέμπτης εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι «ταξίδεψε» από την Αθήνα!

Μάλιστα ο Ν. Τόσκας αποκάλυψε ότι στον φάκελο αναγραφόταν –ψευδώς φυσικά– ως αποστολέας ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι γαλλικές αρχές, οι οποίες από την πρώτη ώρα συνέδεσαν την έκρηξη στο Παρίσι με τον φάκελο που απεστάλη στο Βερολίνο ενημέρωσαν την ελληνική κυβέρνηση ότι το πακέτο είχε ταχυδρομηθεί από την Ελλάδα αποστολέας φέρεται πολιτικό πρόσωπο.

Ο κ. Τόσκας δήλωσε μεταξύ άλλων πως «όταν μάθαμε ότι το πακέτο έφυγε από την Ελλάδα, αρχίσαμε να ερευνούμε τι δεν πήγε καλά. Αυτά τα υπερσύγχρονα μηχανήματα που αγοράσαμε προ μηνών γιατί δεν μπόρεσαν να ανιχνεύσουν αυτή την – μικρή έστω – ποσότητα πυρίτιδας. Όπως μας ενημέρωσαν οι γερμανικές αρχές, περιείχε περίπου 30 γραμμάρια πυρίτιδας» είπε.

Παραδέχθηκε ότι αν αυτό το δέμα «έσκαγε» στο αεροπλάνο με το οποίο ταξίδεψε μέχρι τη Φρανκφούρτη, «θα ήταν κακό» ενώ άφησε να εννοηθεί ότι πιθανόν η αβλεψία να οφείλεται σε λάθος χειρισμό υπαλλήλων που χειρίζονται τα μηχανήματα.

Πάντως ήδη το Βερολίνο ζήτησε εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση για το πώς το δέμα ταξίδεψε από την Αθήνα στην γερμανική πρωτεύουσα, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και από το Παρίσι.

Θυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης ο φάκελος εξερράγη στην γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους ο διοικητής της αστυνομίας του Παρισιού, όλα συνέβησαν όταν υπάλληλος του ΔΝΤ παρέλαβε και άνοιξε φάκελο ο οποίος για κακή της τύχη «έκρυβε» αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο μηχανισμός εξερράγη τραυματίζοντας στο πρόσωπο και τα χέρια την άτυχη υπάλληλο, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή της παθούσας.

Από τις γαλλικές αστυνομικές αρχές προκύπτει ότι εσχάτως είχαν υπήρξαν απειλητικά τηλεφωνήματα, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται το ενδεχόμενο αυτές οι απειλές να συνδέονται με τη σημερινή (16/3) έκρηξη στα γραφεία του Ταμείου.

«Καταδικάζω αυτή τη δειλή πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεχίσουμε τη δουλειά μας σύμφωνα με την εντολή μας» ήταν η άμεση αντίδραση της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία στη συνέχισε εξήγησε ότι οι υπηρεσίες του Ταμείου συνεργάζονται στενά με τις γαλλικές αρχές προκειμένου να διερευνηθεί το τρομο-χτύπημα και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού του ΔΝΤ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος δήλωσε ότι οι γαλλικές Αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να εντοπίσουν τους δράστες της «επίθεσης» όπως τη χαρακτήρισε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα