Η… ροκ διαπραγμάτευση που σαρώνει στο ίντερνετ

 

Όταν το 1986 το σουηδικό ροκ συγκρότημα «Europe» κυκλοφορούσε το τραγούδι «The Final Countdown» ουδείς μπορούσε να μαντέψει ότι η επιτυχία που τα… έσπασε στα τσαρτ ολόκληρου του πλανήτη θα συνδεόταν με έναν μοιραίο τρόπο με την Ελλάδα.

Και να το μυαλό σας πάει στην επική νίκη της μπασκετικής εθνικής Ελλάδος κόντρα στους Ρώσους που μας χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1987, κάποιοι ευφάνταστοι χρήστες των social internet βρήκαν ακόμη έναν τρόπο να συνδέσουν τον τραγούδι με τη χώρα μας.

Με αφορμή τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες για τη λύση του ελληνικού δημοσιονομικού προβλήματος και εμπνευσμένος από τον τίτλου του τραγουδιού «The Final Countdown» (σ.σ. στα ελληνικά μεταφράζεται «η τελική αντίστροφη μέτρηση») κάποιος πήρε μία αφίσα των Europe και αντικατέστησε τα πραγματικά πρόσωπα των μελών του συγκροτήματος με αυτά των Γιάνη Βαρουφάκη, Μάριο Ντράγκι, Άνγκελα Μέρκελ, Αλέξη Τσίπρα και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Περιττό να πούμε ότι η ανάρτηση του… καλλιτεχνήματος προκάλεσε χαμό στο ίντερνετ και πολύ γρήγορα η φωτογραφία έγινε viral.

Ιδού η “ορίτζιναλ” φωτογραφία…

 

before

 

…και η “μπάντα” των διαπραγματεύσεων

Capture

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα