Τόση βιασύνη να διώξουν τον Σαμαρά;

Μία οικογενειακή φωτογραφία και η ανακοίνωση της δημιουργίας του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς» ήταν αρκετή για τα τρολ του διαδικτύου να ανακαλύψουν κάθοδο στην πολιτική του 24χρονου γιου του Κώστα στη Μεσσηνία και «συνταξιοδότηση» του Αντώνη Σαμαρά

Ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας που «εθεάθη» στο παραπολιτικό «Θεωρείο» της «Καθημερινής» αργά το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (3/6) έγινε η αφορμή να στηθεί και να συνεχίζεται στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης ένα απίστευτο πάρτι παραπληροφόρησης και fake news, με πρωταγωνιστές –ανυποψίαστους, φυσικά– τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον γιο του, Κώστα.

Όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, για να στηθεί το παραμυθάκι δεν χρειάζεται μία αληθής και κυρίως διασταυρωμένη πληροφόρηση. Αρκεί η συρραφή δύο άσχετων περιστατικών, μπόλικη δόση από αχαλίνωτη –στις παρυφές της γελοιότητας– φαντασία και κυρίως ο ακατανίκητος «ευσεβής πόθος» κάποιων να «συνταξιοδοτήσουν» πρόωρα τον Μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό.

Κάπως έτσι οι σεφ της μπαρουφολογίας έριξαν στο τσουκάλι την ανακοίνωση της δημιουργίας του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς», την ανακάτεψαν με μία φωτογραφία που ανάρτησε την ίδια ημέρα στα social media ο υιός Σαμαρά με τον πατέρα του και η… αποκαλυψάρα ήταν έτοιμη: «Ο Αντώνης Σαμαράς φεύγει από την πολιτική, ο Κώστας Σαμαράς έρχεται!!!»

Φαίνεται όμως ότι με επιχειρηματολογία τύπου «η μέρα φεύγει, το Τζόνι Γουόκερ έρχεται» καριέρα δεν έκανε μόνο η γνωστή μάρκα ουίσκι. Κάνουν και οι ανώνυμοι μυαλοπώληδες του διαδικτύου που αναπαρήγαγαν άκριτα το σενάριο καθόδου του Κώστα Σαμαρά στην κεντρική πολιτική σκηνή, δίχως να σκεφτούν το προφανές. Ότι δηλαδή ο 24χρονος σε λίγες ημέρες Κώστας Σαμαράς ακόμη σπουδάζει. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μέχρι να γίνει ακαδημαϊκός πολίτης δεν έχει λόγους να  σκέφτεται από τώρα το αν θα ακολουθήσει τα πολιτικά χνάρια του πατέρα του.

Αλλά και αν ακόμη κάποτε έχει το δικαίωμα συνταγματικά να ακολουθήσει πολιτική καριέρα, δεν πρόκειται ποτέ να βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής, πριν χτίσει τον δικό του κύκλο δημιουργίας στο επαγγελματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Αλλά, καλά, τα τρολ των social media δεν σκέφτηκαν τα παραπάνω. Οι γραφιάδες, όμως, των κανονικών media δεν έκαναν τον κόπο να τσεκάρουν τις διατάξεις που διέπουν την υποψηφιότητα κάθε πολίτη που σύμφωνα με αυτές κάποιος πρέπει να έχει συμπληρώσει τα 25 χρόνια, ενώ εκείνος δεν έχει κλείσει ακόμη τα 24. Είπαμε: fake news για βραβείο Πούλιτζερ!!!

Μπροστά όμως στην καψούρα κάποιων να δουν τον Αντώνη Σαμαρά εκτός Βουλής -για να μην τρέμει το φυλλοκάρδι τους για κάποια πιθανή άνοδό του στο βήμα του ομιλούντος στο Κοινοβούλιο-, δεν διστάζουν να «απατήσουν» την αλήθεια και να «παντρευτούν» τη γελοιότητα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα