«Θέλουμε να κυβερνήσουμε»

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ως αρχηγός πολιτικού κόμματος πλέον παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε στην εκπομπή του Alpha «360 μοίρες», αναφέρθηκε στις θέσεις και του στόχους του κόμματος του, τόνισε πως «εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε»,  ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν βλέπει τον εαυτό του Πρωθυπουργό» καθώς στόχος του είναι οι συνεργασίες.

 «Θέλουμε να κυβερνήσουμε», ήταν η άμεση και ξεκάθαρη απάντηση που έδωσε στο ερώτημα αν θα συμμετάσχει «Το Ποτάμι» στις εθνικές εκλογές, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν βλέπει τον εαυτό του Πρωθυπουργό, καθώς στόχος του είναι οι συνεργασίες. «Θα μιλήσουμε με όποιους μας υποδείξουν οι πολίτες από τις κάλπες» σημείωσε και ξεκαθάρισε πως σε όλα τα κόμματα υπάρχουν άνθρωποι που «ασφυκτιούν στα κουστούμια» και θέλουν να αλλάξουν την πορεία του κόμματός του. «Συνομιλητές μας μπορούν να είναι όλοι όσοι σέβονται το δημοκρατικό πολίτευμα» τόνισε, αποκλείοντας τη Χρυσή Αυγή.

«Έπρεπε να γίνει κάτι καινούριο»

Αναφερόμενος στο πως του μπήκε η ιδέα να ιδρύσει κόμμα, είπε τα εξής: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από μια ιδέα που έρχεται στην ώρα της. Υπήρχε, λοιπόν, ένα πολύ μεγάλο μερίδιο του κόσμου που έλεγε ότι κάτι πρέπει να γίνει. Έβλεπες τις δημοσκοπήσεις; Το 40% του κόσμου, ανάμεσα στο ποιον θέλετε για πρωθυπουργό, έλεγε “κανένα”. Το 40% του κόσμου. Το 90% του κόσμου έλεγε ότι τα κόμματα, τα παλιά κόμματα, είναι κάτι κακό για τη χώρα. Συντριπτικά ποσοστά. Και έλεγαν βέβαια τελικά ότι, τι να κάνουμε, κάποιον πρέπει να ψηφίσουμε. Λοιπόν, ανάμεσα σ” αυτό, δηλαδή, στο να πούμε τι να κάνουμε, θα ψηφίσουμε ένα απ” τα 2 λάθη, εμείς είπαμε ότι δεν θέλουμε κανένα απ” τα 2. Θέλουμε κάτι καινούριο.

Και φάνηκε ότι αυτό ήθελε και ο κόσμος. Ότι αν μιλήσεις τώρα με τους δημοσκόπους σοβαρά, θα σου πουν ότι μόλις ανακοινώθηκε αυτό το πράγμα, τέτοιο ενδιαφέρον για την πολιτική είχε πάρα πολλά χρόνια να υπάρξει στη χώρα».

Για το βίντεο Μπαλτάκου

Για τον Τάκη Μπαλτάκο και το περίφημο βίντεο είπε: «Η υπόθεση Μπαλτάκου ήταν μια τεράστια προσβολή νομίζω για τον Έλληνα. Να βλέπει έναν άνθρωπο, που υποτίθεται ότι χειρίζεται κορυφαίες κυβερνητικές υποθέσεις, είναι Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, ήταν για πολλούς το δεξί χέρι του Σαμαρά. Έστω το ακροδεξιό χέρι του Σαμαρά. Ήταν ένα φοβισμένο σχολιαρόπαιδο μπροστά στον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Ήταν ένα ντροπιαστικό θέαμα και νομίζω ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει δώσει τις εξηγήσεις που θα έπρεπε να δώσει. Υπάρχει κι ένα θέμα ανικανότητας, ένα θέμα βλακείας αν μου επιτρέπεις, να μιλάς έτσι για τον πρωθυπουργό, για τη δικαιοσύνη, για τους συναδέλφους του Υπουργικό Συμβουλίου, μπροστά σ” έναν άνθρωπο της Χρυσής Αυγής».

Επεσήμανε την ανεργία ως το σημαντικότερο πρόβλημα και χαρακτήρισε το ποσοστό της «προσβλητικό για το πολιτικό σύστημα και την Ευρώπη».

Για τα οικονομικά του κόμματος του

Όσον αφορά στα οικονομικά του νέου κόμματος, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε πως «Το Ποτάμι» επανέφερε τα κουπόνια: «Μπορεί ο καθένας να μας βρει και να πάρει από τα μπλοκάκια που έχουμε θεωρήσει 5 ευρώ, 10 ευρώ, 50 ευρώ ή και 100 ευρώ για τους πιο πλούσιους». Ήταν επίσης σαφής ως προς το αν θα δεχτεί χρηματικές προσφορές από κάποιον επιχειρηματία «Όχι, θα του εξηγήσω πως εγώ θα το κάνω αλλιώς».

«Η Χ.Α. διογκώθηκε επειδή δημιούργησε μύθο με την απουσία της»

Σε ερώτηση για τις κατηγορίες που δέχτηκε σχετικά με τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε πως έκανε τη δουλειά του και μια πολύ καλή εκπομπή: «Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής διογκώθηκε επειδή δημιούργησε μύθο με την απουσία της» σημείωσε, υπερασπιζόμενος την επιλογή του να φιλοξενήσει στελέχη της και να τους πάρει συνέντευξη.

«Ήμουν στο ΠΑΣΟΚ ως τα 16 μου» αποκάλυψε ο επικεφαλής του «Ποταμιού», αλλά αρνήθηκε πλέον κάθε «ανάμειξη» με το συγκυβερνών κόμμα, συμπληρώνοντας «ήταν πολύ παλιά, με διέγραψαν για τις επαναστατικές μου ιδέες και έχει πλέον παραγραφεί».

Για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Σε απάντηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως στηρίζει συγκεκριμένα την δικαστική διεκδίκηση του κατοχικού δανείου, ενώ αναφερόμενος στο αν υπάρχει κάποιος που τον στηρίζει και που τον έχει βάλει μπροστά, απάντησε πως η απάντηση στην ερώτηση αυτή χρειάζεται… ψυχίατρο: «Μόνο αυτός θα εξηγήσει γιατί εγώ στα 50 μου να δεχτώ να γίνω αχυράνθρωπος κάποιου, ενώ είμαι πετυχημένος δημοσιογράφος και επιχειρηματίας».

Αποκάλυψε τι περιέχει το σακίδιο!

Στο τέλος της συνέντευξης, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε τη… μεγάλη αποκάλυψη: Άνοιξε το περίφημο σακίδιο που δεν αποχωρίζεται ποτέ και έδειξε στην κάμερα τι περιέχει! Πολλά κόκκινα μπλοκάκια και στυλό, υπολογιστή, κουπόνια για Το Ποτάμι, γυαλιά, αλλά και πολλά αποκόμματα, καθώς όπως δήλωσε «Τα αγαπώ τα αποκόμματα, στην εποχή του Ίντερνετ εγώ ζω με αποκόμματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα