Και νέες ευρω-καμπάνες για την Ελλάδα

Και νέες καταδίκες της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για κακομεταχείριση κρατουμένων. Η πρώτη περίπτωση αφορά στην προσφυγή ενός άνδρα από το Μπαγκλαντές ο οποίος συνελήφθη και κρατήθηκε σε άθλιες συνθήκες σε αστυνομικό τμήμα αλλοδαπών , ενόψει της απέλασής του.

Το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 3 της ΕΣΔΑ, με βάση το οποίο απαγορεύεται η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση και την υποχρέωσε να του καταβάλει 8.000 ευρώ αποζημίωση για οικονομική βλάβη. Το δικαστήριο εξέτασε επίσης και την προσφυγή του ιταλικής υπηκοότητας Άρη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια για αδικήματα σχετικά με εμπορία ναρκωτικών και κρατείται στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Ο καταδικασθείς προσέφυγε στο Δικαστήριο για τις συνθήκες κράτησής του στις φυλακές Κορυδαλλού και Πατρών, εστιάζοντας στον υπερπληθυσμό κρατουμένων, τις κακές συνθήκες υγιεινής και την έλλειψη αερισμού και φωτισμού στα κελιά.

Το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Ελλάδα για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση υποχρεώνοντας την στην καταβολή 18.200 ευρώ για ηθική βλάβη και2.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα