Κρίσιμος μήνας για παίκτες και Μπέντο

Ο Ολυμπιακός μπορεί να πήρε εύκολα το ντέρμπι με την ΑΕΚ βάζοντας τέλος στην κρίση που πήγε να ξεσπάσει στο εσωτερικό του μετά τις ήττες από τη Λάρισα και τον ΑΠΟΕΛ, ο Οκτώβριος, ωστόσο, είναι ένας εξίσου απαιτητικός μήνας με δυνατά παιχνίδια εντός αλλά και εκτός συνόρων.

Το τελευταίο που θα ήθελε ο Πάουλο Μπέντο είναι να επιστρέψει η αμφισβήτηση και η γκρίνια στην εξέδρα και στα αποδυτήρια στο προσεχές διάστημα. Ο Πορτογάλος παρ’ ότι δεν βρίσκεται περισσότερο από δύο μήνες στον πάγκο των πρωταθλητών βίωσε από πρώτο χέρι τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα στην ομάδα του. Ειδικά μετά την ευρωπαϊκή ήττα από τους Κύπριους είδε τη θέση του να γίνεται εξαιρετικά επισφαλής και τα σενάρια περί αντικατάστασής του να πληθαίνουν. Σίγουρα δεν θα επιθυμούσε να ξαναβρεθεί στην ίδια θέση γι’ αυτό στο διάστημα της διακοπής και μέχρι το επόμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη στις 15 του μήνα θα δουλέψει στις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας του.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός δέχθηκε ελάχιστη πίεση, ωστόσο το επόμενο Σάββατο στη Νέα Σμύρνη, οφείλει να παρουσιαστεί πολύ πιο συμπαγής και να μην επιτρέψει στον αντίπαλό του πολλές ευκαιρίες.

Μπήκαν στο κλίμα οι… νεοφερμένοι

Το ευχάριστο είναι ότι μέχρι τότε τα μεταγραφικά αποκτήματα της τελευταίας στιγμής (Μαρίν, Καρντόσο, Ελιουνούσι, Ρομάο και Πασιένσια) θα έχουν μπει για τα καλά στο κλίμα της ομάδας, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να έχουν προσαρμοστεί και στο νέο τους περιβάλλον.

Από ‘κει και πέρα ιδιαίτερα κρίσιμο για τη φετινή ευρωπαϊκή προοπτική του Ολυμπιακού είναι το «must win»  ματς με την Αστάνα για το Γιουρόπα Λιγκ στις 20 του μήνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μετά την ήττα από τον ΑΠΕΟΛ οι ερυθρόλευκοι είναι υποχρεωμένοι να πάρουν το τρίποντο σε αυτήν την αναμέτρηση, ώστε να αποτελειώσουν τις όποιες ελπίδες πρόκρισης συντηρούν ακόμα οι Κοζάκοι και να πάρουν εκ νέου προβάδισμα για τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου που δίνουν εισιτήριο για τους «32».

Απέναντι στην Αστάνα ο Μπέντο αναμένεται, πάντως, να προχωρήσει σε ελεγχόμενο rotation, καθώς τρεις μέρες αργότερα, στις 20 του μήνα ακολουθεί το σούπερ ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ένα ακόμα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων στο οποίο ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το μάξιμουμ των βαθμών, γνωρίζοντας πως ο κόσμος του δεν θα συγχωρήσει ενδεχόμενη βαθμολογική απώλεια και μάλιστα απέναντι σε έναν από τους διεκδικητές του φετινού τίτλου στη Σούπερ Λίγκα.

Χωράνε μαζί στην ενδεκάδα Καρντόσο, Ιντέγε;

Οι φίλοι του Ολυμπιακού αλλά και ο Μπέντο περιμένουν πολλά από τον Μάρκο Μαρίν και τον Οσκαρ Καρντόσο.

Ο Γερμανός ήταν εξαιρετικός στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ κι όταν προσαρμοστεί πλήρως στο… λιμάνι, αναμένεται να ξεδιπλώσει στο χορτάρι ακόμα περισσότερες από τις ποδοσφαιρικές αρετές που διαθέτει. Λόγω της υπερπροσπάθειας που κατέβαλε στον αγώνα με τους Κύπριους, ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε να μην τον χρησιμοποιήσει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ενας ξεκούραστος και ορεξάτος Μαρίν είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά για τους ερυθρόλευκους απέναντι σε αντιπάλους της δυναμικότητας του Πανιωνίου.

Από ‘κει και πέρα το μεγάλο ερώτημα στις τάξεις των οπαδών του πειραϊκού συλλόγου είναι αν χωρούν μαζί στην ενδεκάδα ο Καρντόσο και ο Ιντέγε. Με τον Παραγουανό να μην μπορεί να παίξει σε άλλη θέση πέρα από αυτή του φορ, η μετακίνηση του Ιντέγε στην άκρη (πιθανότατα αριστερά) είναι και το επικρατέστερο σενάριο. Λόγω της ταχύτητας και της καλής τεχνικής του ο Νιγηριανός θα είναι εξίσου χρήσιμος στα άκρα, ενώ έχει τη δυνατότητα να μετατρέπεται σε δεύτερο φορ και να περνάει σε θέση για γκολ όσες φορές ο Καρντόσο θα τραβάει πάνω του τους αντίπαλους αμυντικούς.

Το συγκεκριμένο πλάνο μπήκε σε εφαρμογή για μερικά λεπτά κόντρα στον ΑΠΟΕΛ και δεν έφερε αποτέλεσμα, όμως τώρα ο Καρντόσο έχοντας βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση θα είναι ικανός να παίξει μεγαλύτερο διάστημα.

Αναποφάσιστος για τους γκολκίπερ

Ο Μπέντο ψάχνει ακόμα το ιδανικό σχήμα στον Ολυμπιακό και δείχνει αναποφάσιστος ακόμα και για τη θέση του γκολκίπερ.

Ο Ιταλός Λεάλι που αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Ρομπέρτο δεν έχει πείσει απόλυτα με τις εμφανίσεις του και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο Πορτογάλος δεν τον έχει χρησιμοποιήσει ακόμα στο φετινό πρωτάθλημα.

Κάτω από τα δοκάρια και στα 4 πρώτα ματς της φετινής Σούπερ Λίγκας έχει βρεθεί ο Καπίνο που δέχθηκε γκολ σε όλα πλην του ντέρμπι!

Φυσιολογικά ο Πορτογάλος κόουτς του Ολυμπιακού θα κατασταλάξει κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον στο ποιος εκ των δύο θα κερδίσει τη φανέλα του βασικού. Η ίδια η ιστορία έχει, άλλωστε, διδάξει ότι είναι αδύνατο για ομάδα που πρωταγωνιστεί να αλλάζει τερματοφύλακα κάθε τρις και λίγο…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα