“Λιτότητα για 50 χρόνια συμφώνησε ο Τσίπρας”, δήλωσε ο Λαφαζάνης

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε, με δηλώσεις του από την Καρδίτσα, ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup. Όπως αναφέρει, η κυβέρνηση Τσίπρα, με πρωτοφανείς πραξικοπηματικές και αντισυνταγματικές διαδικασίες, έθεσε τη χώρα υπό μνημονιακή κατοχή, επιτροπεία και λιτότητα μέχρι το 2060. Ενώ, για το χρέος δηλώνει πως έχει καταλήξει σε ένα αόριστο ευχολόγιο.

«Αυτό αντιπροσωπεύει η δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και πρωτογενή πλεονάσματα πάνω του 2% μέχρι το 2060», τονίζει ο κ. Λαφαζάνης και προσθέτει: «Μνημόνιο, επιτροπεία και σκληρή λιτότητα στη χώρα για 50 χρόνια, οι αποφάσεις του Eurogroup αντιπροσωπεύουν την πλήρη υποδούλωση μίας κυβέρνησης υπαλλήλων, η οποία επιχειρείται να εμφανιστεί ως το δήθεν μικρότερο κακό».

«Η δόση που πήρε σε δόσεις η κυβέρνηση είναι θηλιά στον λαιμό της χώρας και σωτηρία για τους πιστωτές, ενώ η υπόθεση του χρέους, έστω και με μέτρα ασπιρίνες, έχει καταλήξει σε ένα αόριστο ευχολόγιο με την ολοκλήρωση του 3ου μνημονίου», υπογραμμίζει ο γραμματέας της ΛΑΕ.

«Καμιά χώρα και ποτέ δεν είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο νεοαποικιοποίησης», καταλήγει ο κ. Λαφαζάνης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα