ΛΥΚΟΥΔΗΣ: “Η Υποκρισία και η κατασκευασμένη παράνοια για τους αφελείς”

Εξόχως επιθετική ήταν η ομιλία του Σπύρου Λυκούδη στη Βουλή, απευθυνόμενος στους πρώην συντρόφους τους, κάνοντας λόγο για το «άκρον άωτο της υποκρισίας και της κατασκευασμένης παράνοιας για τους αφελείς».

Ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθήνας του Ποταμιού υποστήριξε ότι εξαιτίας των κυβερνητικών παλινωδιών χάθηκαν 10 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ ης χώρας, απώλειες που όπως είπε έχουν μόνιμο χαρακτήρα στο διηνεκές

Επικαλέστηκε συγκεκριμένα εκτιμήσεις του επικεφαλής της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα που είχε μιλήσει για 86 δισ. και του διοικητή του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ που είχε ανεβάσει το πήχη στα 100 δισ.

Ο Σπύρος Λυκούδης περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει σήμερα η κυβέρνηση με τρείς λέξεις:

Πρόβλημα: Η διάψευση της λαϊκίστικης επαγγελίας και η τεράστια απογοήτευση ο θυμός και η οργή που προξένησε χρειάζεται να χαλιναγωγηθούν για να μην επέλθει η πλήρης πολιτική και εκλογική κατάρρευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέχνασμα: Η διαπραγματευτική «λεβεντιά» περιφέρεται πλέον σαν τα λείψανα αγίων για να καταδείξει τα «μεγάλα θαύματα» που πέτυχε.

Αδιέξοδο: Η κυβέρνηση ξέμεινε από αφήγημα και «εχθρούς». Οι πρώην «εχθροί» έγιναν τώρα «σοβαροί» και ανοιχτόμυαλοι».

Ο κ. Λυκούδης αναφέρθηκε εκτενώς, επικαλούμενος και σχετικά στοιχεία, την τραγική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η οικονομία αλλά και μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού. «Ακόμα και οι πωλήσεις τροφίμων έχουν μειωθεί κατά 15% από τις αρχές του 2017, ενώ οι τιμές τους ανέβηκαν, προφανώς ως αντίμετρο απέναντι στην παχυσαρκία» ανέφερε σκωπτικά.

Έκλεισε τέλος την ομιλία του αινιγματικά εκτιμώντας ότι «η χώρα χρειάζεται ισχυρές πολιτικές αναταράξεις, μεγάλες αλλαγές που θα αφορούν το σύνολο του πολιτικού συστήματος».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα