«Με 12% μπορώ να συγκυβερνήσω»

Την  πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, μετά τις ευρωεκλογές, παραχώρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του «Ποταμιού», (μία ημέρα πριν το ιδρυτικό συνέδριο που θα γίνει στο Λαύριο και όποιοι  θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πληρώσουν από 5 ευρώ), μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 προχώρησε σε έναν απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος της περασμένης Mαϊου και αναφέρθηκε και για τη θέση που θα έχει το κόμμα του σε ενδεχόμενο κυβερνητικό συνασπισμό στο μέλλον, τονίζοντας ότι πρέπει να είναι μία δύναμη που θα μπορεί να εγγυηθεί την κυβερνητική σταθερότητα.

«Το ποσοστό που έλαβε το κόμμα είναι πολύ μικρό, για να αλλάξει κανείς τη χώρα, αλλά «πολύ μεγάλο για ένα κόμμα που δεν υπήρχε» τόνισε αρχικά ο Σταύρος Θεοδωράκης και συνέχισε: «Αν έχω 5% ή 6% θα είμαι ουρά. Αναγκαστικά, θα μου λένε θες και δύο υφυπουργεία; Παρ’ τα και δώσε μας τους βουλευτές. Εάν ένας τέτοιος φορέας έχει 12% και ο κυβερνήτης (το πρώτο κόμμα) έχει 25% ή 27% θα υπάρχει ουρά; Όχι, θα υπάρχει ουσιαστικά συγκυβέρνηση».

 «Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξαγωγών»

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε έντονη κριτική στους πολιτικούς, υπογραμμίζοντας ότι «αντί να έχουν ένα σχέδιο για το πως θα διορθώσουν το πρόβλημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, σήκωσαν τα χέρια ψηλά και είπαν να έρθουν κάποιοι από τη Νέα Υόρκη, από τις Βρυξέλλες να μας πουν ότι πρέπει να απολύσουμε τις καθαρίστριες.

Έπρεπε να είχαν τη δύναμη να γίνουν και δυσάρεστοι, να εκπονήσουν ένα εθνικό σχέδιο δράσης. Αυτή είναι η μεγάλη τους αδυναμία. Φάνηκαν ανίκανοι ως προς το να προτείνουν λύσεις για τη χώρα». «Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι πάμε καλά, την ώρα που έχουμε μείωση στις εξαγωγές», είπε ο κ. Θεοδωράκης, αναφέροντας ότι χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξαγωγών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι βρισκόμαστε σε πολιτικό αδιέξοδο, προσθέτοντας ότι ο περισσότερος κόσμος θέλει για Πρωθυπουργό τον «κανένα».

«Δεν έχουμε προστάτες, ούτε συμφέροντα»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απέρριψε τα περί στήριξης του εγχειρήματός τους από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, επαναλαμβάνοντας πως το Ποτάμι δεν έχει προστάτες ούτε συμφέροντα από πίσω του.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα