«Μόνη λύση για το τόπο οι συνεργασίες»

 Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών σχολίασε σε διακαναλική συνέντευξη του ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως «η χώρα θα βρει διέξοδο μέσα από συνεργασίες», και, όπως είπε, «ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι να ισχυροποιηθεί Το «Ποτάμι» ενώ ζήτησε αλλαγή του πολιτικού συστήματος με τη χώρα όρθια.

«Οι άνθρωποι που πάνε στην κάλπη πρέπει να σκεφτούν σοβαρά ότι πρέπει να υπάρξει το “Ποτάμι”, για να υπάρξει, μέσω των συνεργασιών, αλλαγή του πολιτικού συστήματος», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, αναλύοντας το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών είπε: «Οι κομματικές επιλογές πήγαν πίσω, και αυτές της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο εθνικές εκλογές και άλλο ευρωεκλογές, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης  και όπως επισήμανε, σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν συνδέεται το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης.

«Στο τέλος θα ξεχάσουμε γιατί ψηφίζουμε. Στο τέλος θα έχουμε εθνικές εκλογές και θα λέμε ότι ψηφίζουμε για την παγκόσμια επανάσταση», ανέφερε.

Για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής

Αναφερόμενος στο ποσοστό της Χρυσής Αυγής, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε προβληματισμένος και κάλεσε τους πολίτες να μην παίζουν με την ψήφο τους. Είπε ακόμη ότι θα επισκεφθεί περιοχές της Αθήνας, όπου το ποσοστό της Χρυσής Αυγής ήταν υψηλό, ώστε να πάρει απαντήσεις.

«Για αυτό και έχει σημασία να είναι το Ποτάμι τρίτη δύναμη. Είναι και πρακτικό, γιατί χρειάζεται μία διέξοδος μέσα από συνεργασίες. Το Ποτάμι είναι η λύση για να υπάρχει συνέχεια, να υπάρχουν συνεργασίες, αλλά με τη χώρα όρθια», τόνισε.

«Οι Έλληνες πολιτικοί που ασχολήθηκαν με την κρίση δεν ήξεραν τι να κάνουν»

Σε ερώτηση για το αν η χώρα μπορεί πλέον να διαπραγματευτεί καλύτερα στο θέμα της οικονομίας, σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση δεν είναι ζήτημα προσωπικών ικανοτήτων. «Η μέθοδος της ύπνωσης δεν πιάνει στις διεθνείς σχέσεις, ούτε του καλοπιάσματος, ούτε όμως του τσαμπουκά. Πρέπει αυτός που θα διαπραγματευθεί να ξέρει τι μπορεί να κάνει η χώρα. Η Ελλάδα πήγε στη διαπραγμάτευση σαν μαθητούδι. Οι Έλληνες πολιτικοί που ασχολήθηκαν με την κρίση δεν ήξεραν τι να κάνουν. Κρέμονταν από τα χείλη και τα πορτοφόλια των άλλων», σημείωσε και πρόσθεσε: «Τα κορυφαία ζητήματα τα θέτεις όταν είσαι δυνατός, όταν έχεις συμμαχίες. Πρέπει να θέτουμε σταδιακά τα ζητήματα, για να έχεις μαζί σου την κοινωνία της Ευρώπης».

«Με φοβίζει η αποχή»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν η πόλωση θα πλήξει το Ποτάμι, σημείωσε ότι αυτό που τον φοβίζει περισσότερο είναι η αποχή. «Με φοβίζει ότι κάποιοι αποφασίζουν να μην αποφασίζουν» τόνισε, καλώντας τους πολίτες να πάνε στην κάλπη, ό,τι και αν πρόκειται να ψηφίσουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα