Νέα δοκιμή πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα – Τι απάντησε ο Τραμπ

Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος κατέληξε στη θάλασσα,έκανε η Βόρεια Κορέα με τη Διοίκηση Ειρηνικού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων να επιβεβαιώνει  το το γεγονός και παράλληλα να προκαλεί την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από μια περιοχή στο δυτικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οπως μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ο πύραυλος πιθανότατα έπεσε σε θαλάσσια περιοχής εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας, επικαλούμενο το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας.

Η εκτόξευση ακολουθεί μια συνομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε για το ζήτημα των προγραμμάτων της Πιονγκγιάνγκ με σκοπό την απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και πυρηνικών όπλων.

«Η Αμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Αμυνας για την Βόρεια Αμερική (NORAD) εκτίμησε ότι η πυραυλική εκτόξευση που έγινε από τη Νότια Κορέα, δεν ήταν απειλή για την Βόρεια Αμερική» τονίστηκε σε σχετική ανακοίνωση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η Βόρεια Κορέα γνωστοποίησε επίσης ότι θα κάνει σήμερα μία σημαντική ανακοίνωση στις 15:30 (τοπική ώρα) σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap.

Μήνυμα Τραμπ

Με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο σχολιάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ο οποίος έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

«Η Βόρεια Κορέα μόλις εκτόξευσε κι άλλο πύραυλο. Αυτός ο τύπος δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει στη ζωή του;» τουίταρε ο Τραμπ αναφερόμενος προφανώς στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία θα το ανεχτούν αυτό για καιρό. Ίσως η Κίνα να κάνει κάνει κάποια πιο δυναμική κίνηση προς τη Βόρεια Κορέα και να τερματίσει αυτή την ανοησία μια για πάντα» πρόσθεσε.

«Ίσως η Κίνα να ασκήσει την πειθώ της στη Βόρεια Κορέα και να τερματίσει αυτή την ανοησία μια για πάντα», πρόσθεσε ο Τραμπ σε δεύτερο tweet του.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα