Νίκησαν οι επαναστάτριες με τα κράνη

 

Ιστορία έγραψαν τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας χόκεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τρεις μέρες πριν από την έναρξη των υποχρεώσεών τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ξεκινά την πρώτη εβδομάδα του Απρίλη στο Ντιτρόιτ!

Εδώ και μέρες, τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ (Παγκόσμιας πρωταθλήτρια επτά στις εννέα τελευταίες διοργανώσεις) είχαν ξεκινήσει απεργία ζητώντας αύξηση αποδοχών και ισοσκελισμό δικαιωμάτων με αυτά των ανδρών της αντίστοιχης Εθνικής ομάδας! Συγκεκριμένα, τα κορίτσια έπαιρναν  ως αποζημίωση από την Ομοσπονδία μόλις 6.000 δολάρια το χρόνο, την ώρα που οι άνδρες καρπώνονται 4.000 δολάρια το μήνα! Μιλάμε για αδικία ολκής.

Επίσης, οι άνδρες διεθνείς είχαν ασφάλιση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ τα κορίτσια όχι, δηλαδή αν τραυματίζονταν κατά τη διάρκεια υποχρεώσεων με την Εθνική τους ομάδα, θα έπρεπε να καλύψουν τα έξοδα μόνες τους! Αυτό άλλαξε, όπως και η ημερήσια αποζημίωση για τα έξοδα φαγητού, που μέχρι… χθες ήταν 50 δολάρια για τους άνδρες και 24 για τις γυναίκες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ομοσπονδία βλέποντας τη συσπείρωση των κοριτσιών, προσπάθησε μέχρι και την τελευταία στιγμή να τις αντικαταστήσει όλες με άλλες παίκτριες, αλλά η προσπάθεια έπεσε στο κενό, αφού στο πλευρό των κοριτσιών δεν τάχθηκαν μόνο όλες οι επαγγελματίες αθλήτριες του χόκεϊ, αλλά όλων των αθλημάτων των ΗΠΑ (ανδρών και γυναικών), όπως επίσης και 16 γερουσιαστές! Πρόκειται σίγουρα για ιστορική στιγμή!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα