Ο Μίροσλαβ Κλόζε «απειλεί» τον Ρονάλντο!

Ο τίτλος του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ αποτελεί ύψιστη τιμή για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Ο Γερμανός Μίροσλαβ Κλόζε βρίσκεται μόλις ένα γκολ πίσω από τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο και με την παρουσία του στο φετινό Μουντιάλ, φιλοδοξεί να αναρριχηθεί στην κορυφή και να γράψει ιστορία.

Ο Γερμανός επιθετικός βρίσκεται στην αποστολή που επέλεξε ο Γιόακιμ Λεβ, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα είναι βασικός και ότι θα σκοράρει, ώστε να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του κορυφαίου θεσμού. Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, οι αγώνες της Γερμανίας θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο, ενώ και ο ίδιος ο Γερμανός επιθετικός, θα υπερβεί εαυτόν, προκειμένου να πετύχει και τον προσωπικό του στόχο.

Ας δούμε τη «χρυσή βίβλο» των πρώτων δέκα σκόρερ του Μουντιάλ. Ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο παραμένει στην κορυφή, με 15 γκολ. Ακολουθούν δύο Γερμανοί με 14 τέρματα. Ο εν ενεργεία παίκτης και διεκδικητής της… ζώνης του κορυφαίου σκόρερ και ο Γκερντ Μίλερ. Ο Τζαστ Φοντέιν έχει 13 και ο μεγάλος Πελέ έχει πετύχει 12. Από 11 γκολ έχουν οι Σαντόρ Κοκσίς και Γιούργκεν Κλίνσμαν. Η λίστα ολοκληρώνεται με τους Χέλμουτ Ραν, Γκάρι Λίνεκερ και Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, οι οποίοι έχουν σκοράρει από 10 φορές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα