Ο Ντοναρούμα και ο Ντοναρούμα!

Λίγοι ασχολήθηκαν με τη μετεγγραφή ενός 26χρονου άγνωστου τερματοφύλακα το καλοκαίρι από τον Αστέρα Τρίπολης. Ωστόσο, δε χρειάστηκε παρά ένα 90λεπτο για να τον μάθουμε και για να αναρωτηθούμε… Γιατί το όνομά του κάτι μας θυμίζει;

Ο Αντόνιο Ντοναρούμα έκανε το ντεμπούτο το με το σύλλογο της Αρκαδίας στο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Λεβαδειακό και «κατέβασε το ρολά», βοηθώντας την ομάδα του να νικήσει και να ανακάμψει βαθμολογικά. Από τα 15 μέχρι και τα 22 του χρόνια άνηκε στη Μίλαν, αλλά δεν κατάφερε να υπερασπιστεί στην εστία των «ροσονέρι», διαρκώς δινόταν δανεικός, μέχρι που το ιταλικό ποδόσφαιρο σταμάτησε να τον πιστεύει, αναγκάζοντάς τον να δοκιμάσει το δρόμο της ελληνικής Super League. Βέβαια, οι Ιταλοί κράτησαν… καβάντζα από το σόι Ντοναρούμα, αφού ο μικρός του αδερφός όχι μόνο αγωνίζεται κανονικά στο Καμπιονάτο, αλλά σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα είναι μόλις 17 ετών, αλλά λογίζεται εδώ και ένα χρόνο ως βασικός πορτιέρο της Μίλαν! Σε αυτή την ηλικία ουδέποτε έχει καθιερωθεί τερματοφύλακας σε μεγάλη ιταλική ομάδα, αλλά το παιδί είναι φαινόμενο! Πήρε μάλλον το περισσότερο ταλέντο και σίγουρα λίγο παραπάνω μπόι από τον αδερφό του (1,96 ο Τζιανλουίτζι, στο 1,92 ο αδερφός του).

Ο ανήλικος γκολκίπερ της Μίλαν πήρε πέρσι 30  παιχνίδια και εκτόξευσε τη χρηματιστηριακή του αξία στα 15 εκατομμύρια ευρώ, εξωφρενικό νούμερο για τερματοφύλακα σε αυτή την ηλικία. Φέτος, μαζί με τον Όμπλακ της Ατλέτικο, τον Γιορίς της Τότεναμ, τον Νόιερ της Μπάγερν και τον Αρεολά της Παρί, έχει κρατήσει το μηδέν στα περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος (πέντε από τα συνολικά 11 που έχει αγωνιστεί). Είναι πρώτος στην Ιταλία στη σχετική λίστα και πρώτος μαζί με άλλους τέσσερις πορτιέρο στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Θα κάνει τόσο σαματά και ο αδερφός του; Αυτό μένει να το δούμε, διότι έχει παίξει μόλις ένα παιχνίδι. Μετά την κακή απόδοση του Τόμας Κοζίτσκι στο ματς του Αστέρα με την Κέρκυρα πήρε την πρώτη του ευκαιρία και την άρπαξε από τα μαλλιά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα