Παίζουν… καθυστέρηση (και οι παίκτες χάνονται)

 

Δεύτερη εμφάνιση για το γκρουπ των Κρητικών επιχειρηματιών, που πριν από ένα μήνα περίπου παρουσιάστηκαν ως άνθρωποι ικανοί να οδηγήσουν και πάλι τον ΟΦΗ στον δρόμο των επιτυχιών!

Στα τέλη Απριλίου, οκτώ επιχειρηματίες, οι κ.κ. Αντώνης Καράτζης, Μανώλης Μανωλιδάκης, Μανώλης Παπακαλιάτης, Γιάννης Πολεμαρχάκης, Παντελής Σαπουνάκης, Aντύπας Σηφάκης, Γιάννης Τσακαλάκης και Ιωάννης Φασουλάς, έκαναν την εμφάνισή τους και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για ενασχόληση με τον ΟΦΗ, αρκεί η ομάδα να υποβιβαστεί στη Γ΄ κατηγορία και να υπάρξει πραγματική συνεργασία και σύμπνοια με τον Ερασιτέχνη.

Αν και για περισσότερο από ένα μήνα ήταν εξαφανισμένοι, δημιουργώντας ανησυχία στον Γ.Γ. του Ερασιτέχνη, Παναγιώτη Σπυριδάκη, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα πως δεν είχε καμία ενημέρωση για τη δράση των «8», η εμφάνισή τους έστω και με τη μορφή ανακοίνωσης έχει ενδιαφέρον, καθώς κατέθεσαν εκ νέου την επίσημη πρότασή τους.

Η ανακοίνωση των 8 επιχειρηματιών στις 10/6 (την περασμένη Τετάρτη) έχει ως εξής: 

«Προς το Διοικητικό Συμβούλιο

Του αθλητικού σωματείου ΟΦΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΦΗ

Αγαπητοί Κύριοι,

Προκειμένου να επιτευχθεί συνεργασία μας και να αναλάβουμε τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος για την περίοδο 2015/2016 (κατ’ αρχάς), θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν της Γενικής Συνέλευσης τους ακόλουθους όρους, η πλήρωση των οποίων κρίνεται από πλευράς μας ουσιώδης ώστε να επέλθει η αναγκαία συμφωνία:

-Παραχώρηση του σήματος της ομάδας για αποκλειστική εμπορική χρήση, σε ό,τι αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα.

-Παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου και χρήση Κεντρικού Γηπέδου υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ίσχυαν και για την ΠΑΕ που πρόκειται να εκκαθαριστεί.

-Πλήρης ενημέρωση αναφορικά με τις σημερινές υποχρεώσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος του ερασιτεχνικού σωματείου, καθώς και ως προς τους φορείς του Δημοσίου.

-Ρητή δέσμευση του Σωματείου για την επιδίωξη της λύσης και εκκαθάρισης της υφιστάμενης Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η.

-Έγκριση των όρων από την Γενική Συνέλευση του Σωματείου.

-Υπογραφή δεσμευτικού κειμένου μεταξύ του Σωματείου και ημών αναφορικά με τους συμφωνούμενους όρους συνεργασίας, την παραχώρηση του αποκλειστικού δικαιώματος διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος στην ομάδα των επιχειρηματιών η οποία θα αποφασίζει, θα ενεργεί και θα διοικεί  αποκλειστικά και χωρίς όρους το ποδοσφαιρικό τμήμα χωρίς να μπορεί να επέμβει ο Ερασιτέχνης ή μέλος αυτού. Για το σκοπό αυτό η Γ.Σ. του σωματείου θα λάβει όλες τις απαιτούμενες αποφάσεις και θα παράσχει ανεπιφυλάκτως όλες τις απαιτούμενες εξουσιοδοτήσεις για την αυτοτελή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Παράλληλα, θα περιγραφεί αναλυτικά και λεπτομερώς η διαδικασία μελλοντικής μετοχοποίησης των κεφαλαίων που θα εισρεύσουν από την ομάδα επιχειρηματιών προς το ποδοσφαιρικό τμήμα την περίοδο 2015/2016, εφόσον η ομάδα επιτύχει την επάνοδό της στις επαγγελματικές κατηγορίες.

-Τέλος, καθίσταται σαφές ότι ουδεμία από τις υποχρεώσεις που βαρύνουν σήμερα την υφιστάμενη Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. πρόκειται να αναληφθεί από εμάς, σε οποιοδήποτε στάδιο και για οποιοδήποτε λόγο.

Η παρούσα πρότασή μας ισχύει έως την  14η /06/2015. Και τούτο διότι θα πρέπει να έχουμε τον αναγκαίο και απαιτούμενο χρόνο τόσο για την υλοποίηση των ανωτέρω δεσμεύσεων σε νομικό επίπεδο, όσο και για την πληρέστερη και καλύτερη προετοιμασία της ομάδας σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ελπίζουμε ότι θα καταλήξουμε όλοι στο καλύτερο για το μέλλον του Ο.Φ.Η.

Με εκτίμηση,

Για την Ομάδα Επιχειρηματιών: Καράτζης Αντώνης, Μανωλιδάκης Μανώλης, Παπακαλιάτης Μανώλης, Πολεμαρχάκης Γιάννης, Σαπουνάκης Παντελής, Σηφάκης Aντύπας, Τσακαλάκης Γιάννης, Φασουλάς Ιωάννης»

Πρόταση Μιχάλη Λελεδάκη

Την ίδια μέρα, Τετάρτη 10/6, από τον επιχειρηματία Μιχάλη Λελεδάκη κατατέθηκε πρόταση, με τέσσερις (4) άξονες (οικονομικό, διοικητικό/οργανικό, αγωνιστικό, ακαδημίες), πρόταση που συνοδεύεται από δέσμευση για άμεση καταβολή 500.000 ευρώ.

Σε γενικές γραμμές, η πρόταση αναφέρεται σε προϋπολογισμό για το επόμενο έτος ύψους 1.000.000(!!!) ευρώ, στην αποκλειστική διαχείριση του σήματος, 5μελές συμβούλιο (3 της επιλογής του, 2 από τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ).

Δεσμεύεται επίσης ότι εάν ο ΟΦΗ γίνει ΠΑΕ, τότε το 51% των μετοχών θα ανήκει στον Ερασιτέχνη ΟΦΗ, και το Δ.Σ. της νέας ΠΑΕ θα έχει μέσα 5 μέλη που θα εκλέγονται από τους φιλάθλους, 5 μέλη της επιλογής του και 1 μέλος από τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ, ότι θα υπάρχει γενικός διευθυντής και ότι ο σχεδιασμός θα αφορά παίκτες μικρής ηλικίας, από τις γύρω περιοχές και την ακαδημία.

Ποιος από τους δύο;

Και οι δύο προτάσεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον και πλέον το θέμα βρίσκεται στην κρίση του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, που πρέπει να επιλέξει ένα εκ των δύο επενδυτικών σχημάτων, αλλά κυρίως να πάρει τις δέουσες εγγυήσεις ότι τα αναγραφόμενα στις δύο προτάσεις θα υλοποιηθούν.

Αγκάθι για την αλλαγή αποτελούν οι εγγυήσεις για την εξασφάλιση της υλοποίησης των προτάσεων που κατατέθηκαν και βεβαίως ο όρος που θέτουν και οι δύο επενδυτικές ομάδες περί μετοχοποίησης των χρημάτων που θα βάλουν εάν ο ΟΦΗ γίνει ΠΑΕ.

Και αυτό γιατί η απόκτηση των μετοχών γίνεται με δημόσια εγγραφή, κάτι που μπορεί να κάνει βασικό μέτοχο ακόμη κι έναν που δεν θα ανήκει στα δύο επενδυτικά σχήματα.

Εξάλλου, τα λεφτά που θα βάλουν οι σημερινοί επενδυτές για την πορεία του ΟΦΗ στη Γ΄ Εθνική δεν είναι δυνατόν να μετοχοποιηθούν, παρά μόνο μέσω αμφιβόλων νομικών τεχνασμάτων.

Στην πρόταση Λελεδάκη υπάρχει και το εξής παράδοξο: Αν, κατά τη μετοχοποίηση, το 51% θα ανήκει στον Α.Σ. ΟΦΗ, ποιος επενδυτής θα βάλει τα λεφτά του με βασικό μέτοχο τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ, και κυρίως πώς θα καλύπτει ο Α.Σ. ΟΦΗ τυχόν αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου;

Σιγή ιχθύος από τους παλιούς παράγοντες

Οι κύριοι Βατσινάς, Κουράκης, Μαχλάς, Πουλινάκης και Μανουσάκης τηρούν σιγή ιχθύος και δεν εμφανίζονται πουθενά, λόγω του ότι έχουν αμφισβητηθεί κατά καιρούς από τον κόσμο του ΟΦΗ. Μεταξύ τους δεν έχουν καμία επαφή, ούτε μπορούν να σχηματίσουν κάποια ομάδα, ενώ κανείς δεν δύναται να σηκώσει από μόνος του το οικονομικό βάρος. Παράλληλα, έχουν υποστεί επιθέσεις όλοι ανεξαιρέτως, αφού οι φίλοι του ΟΦΗ τους καταλογίζουν ευθύνες για τον υποβιβασμό. Επιπλέον, έχουν και τα προσωπικά τους προβλήματα, αφού έχουν δεσμευτεί οι περιουσίες τους, ενώ ο επίσημος ΟΦΗ δεν έχει προβεί ακόμη στην περιβόητη ρύθμιση των 100 δόσεων, κάτι που πρέπει να γίνει το συντομότερο, διότι, ανεξάρτητα αν είχαν πετυχημένη θητεία στο παρελθόν ή όχι, άπαντες προσπάθησαν για το καλό του συλλόγου και θα είναι άδικο να χάσουν την περιουσία τους.

Ωστόσο, την ίδια ώρα χάνεται και η περιουσία του ίδιου του ΟΦΗ, τα «ακατέργαστα διαμάντια» τους. Οι παίκτες της Κ-20 του ΟΦΗ που πρωταγωνίστησαν στο πρωτάθλημά τους και βοήθησαν και το ανδρικό τμήμα έχουν μείνει ελεύθεροι, αλλά ως Κρητικοί που είναι οι περισσότεροι θέλουν να μείνουν στην ομάδα. Και αυτό πρέπει να συμβεί οπωσδήποτε, διότι η νέα διοίκηση δεν θα μπορεί να κάνει 20 μεταγραφές για να στήσει την ομάδα από την αρχή.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα