Παφίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να τετραγωνίσει το κύκλο

Οξεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Θανάσης Παφίλης. Σε συνέντευξή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κατηγόρησε το κόμμα της Κουμουνδούρου ότι ««δημιουργεί αυταπάτες και προσπαθεί  να τετραγωνίσει τον κύκλο». Μεταξύ άλλων τόνισε πως  «ακόμη και αν φύγει η τρόικα παραμένει η πολιτική της Ε.Ε.».

 Ο κ. Παφίλης δήλωσε αρχικά τα εξής «Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί αυταπάτες υποσχόμενος ότι μπορεί να υπάρξει καλύτερη πολιτική για το λαό. «Προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο, στο τέλος αυτό που θα κάνει είναι διαχείριση της φτώχειας και ο καβγάς με τη Ν.Δ. γίνεται για το ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σημείωσε δεικτικά «εγώ δεν ξέρω ιστορικά Αριστερά που να είναι με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ή να υποστηρίζει τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. «Ακόμη και αν φύγει η τρόικα παραμένει το μνημόνιο των μνημονίων που είναι η πολιτική της ΕΕ» είπε ο κ. Παφίλης.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες για δωροδοκία βουλευτών εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε «όποιος έχει στοιχεία να τα πει συγκεκριμένα και ονομαστικά».

Μίλησε για κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, που έχει όπως είπε γεράσει και δεν μπορεί πλέον να δώσει απάντηση στα προβλήματα των εργαζομένων. Υποστήριξε δε ότι η λύση θα έρθει μόνον όταν ανατραπεί το σύστημα αυτό.

Παραδέχθηκε ότι ο λαός δεν έχει ακόμη εμπιστοσύνη στα ΚΚΕ και παρότι όπως είπε έχει ανοιχτά αυτιά και συμφωνεί με θέσεις του Περισσού ακόμη δεν έχει πειστεί πλήρως. Εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος λέγοντας χαρακτηριστικά «καλομελέτα και έρχεται».

Κάλεσε δε το λαό να κατέβει στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την 1η Νοεμβρίου. «Πρέπει να βγει ο λαός στο προσκήνιο και να ματαιώσει την επίθεση που δέχεται» είπε και πρόσθεσε ότι εγγύηση για να προχωρήσει η ανατροπή, είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα