Πλάνα Ευρώπης από Ναπολεόνι για Ατρόμητο

Την εκ νέου έξοδο της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει θέσει ως προσωπικό στόχο ο επιθετικός του Ατρομήτου, Στέφανο Ναπολεόνι, ο οποίος έκανε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίγκας.

Ο Ιταλός ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε επίσης στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ατρομήτου από τον Ρικάρντο Σα Πίντο, αλλά και στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ξένος επιθετικός:

«Είναι αλήθεια ότι φέτος δεν άρχισα καλά, είχα τρία δοκάρια, έχασα ευκαιρίες και γενικά είμαι πολύ άτυχος. Ελπίζω αυτό να αλλάξει γρήγορα αλλά το πιο σημαντικό είναι να πάει η ομάδα καλά και θα χαρώ διπλά άμα τα δικά μου γκολ την βοηθήσουν. Γιατί δεν έχει καμία σημασία και δεν λέει τίποτα να βάζεις γκολ και η ομάδα σου να μην παίρνει βαθμούς.

Ο Ατρόμητος έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να παλέψει με τις καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα. Πρόπερσι παραλίγο δεν μπήκε στο Champions League, πέρυσι πάλι με λίγη ατυχία δεν μπήκε στους ομίλους του Europa League αλλά και πάλι είναι στις κορυφαίες της Ελλάδας. Φέτος πρέπει να κρατηθούμε εκεί ψηλά, να δείξουμε ότι δεν φοβόμαστε κανέναν, όλοι μας ξέρουμε τις δυνατότητες μας και τι μπορούμε να κάνουμε. Κάθε αλλαγή που γίνεται σε μια ομάδα είναι κάτι δύσκολο αλλά είναι στο χέρι μας να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι».

Θα είναι ψέματα αν πω ότι δεν μας πείραξε ο αποκλεισμός στην Ευρώπη. Δουλέψαμε πέρυσι όλη τη χρονιά για να παίξουμε στην Ευρώπη και δυστυχώς με ένα παιχνίδι τα χάσαμε όλα. Έτσι μετά τον αποκλεισμό ήταν δύσκολο να το ξεπεράσουμε αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό πέρασε και πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς. Από εδώ και πέρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε πρωτάθλημα και κύπελλο για να βρεθούμε εκεί που θέλουμε και μπορούμε, δηλαδή πάλι στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Μόλις είχα έρθει στην Ελλάδα, αγωνιζόταν στον Πανιώνιο ο Ρεκόμπα. Επειδή τον παρακολουθούσα σαν πιο μικρός όταν έπαιζε στην Ίντερ χάρηκα πολύ όταν ήρθε η στιγμή και παίξαμε αντίπαλοι σε παιχνίδι Λεβαδειακός – Πανιώνιος. Βάλαμε μάλιστα γκολ και οι δύο και στο τέλος του αγώνα ήρθε και μου έδωσε τη φανέλα του. Αυτό το περιστατικό μου έχει μείνει και θα το κρατήσω για πάντα μέσα μου ως μια καλή ανάμνηση.

Δεν θα το έλεγα ότι έχουμε άγχος, απλά θέλουμε κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι να δείξουμε ότι δεν έχουμε φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Κάθε χρονιά είναι ένα κίνητρο για την ομάδα μας ώστε να ανεβαίνει συνεχώς σκαλοπάτια.

Όλοι ξέρουμε είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά εμείς θέλουμε να σηκώσουμε το κεφάλι μας. Έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε με τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και να δείξουμε σε όλους ποιος είναι ο Ατρόμητος αφού το παιχνίδι αυτό θα συγκεντρώσει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας.

Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι να επιστρέψω στην Ιταλία. Φυσικά θα ήθελα κάποια στιγμή να παίξω στην πατρίδα μου, αλλά επειδή είμαι πολλά χρόνια στην Ελλάδα και νιώθω πολύ καλά, δεν το σκέφτομαι τόσο συχνά. Απλά κάποια στιγμή θα είναι καλό για εμένα αν αγωνιστώ στο Καμπιονάτο.
Οι φίλαθλοι μάς έχουν στηρίξει και μας στηρίζουν ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές. Στο ποδόσφαιρο θα έρθουν και πίκρες όχι μόνο χαρές αλλά αυτό που εισπράττουμε είναι ότι ο κόσμος του Ατρόμητος αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί για να μεγαλώσουμε τον σύλλογο. Περιμένουμε και είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα συνεχιστεί κι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε και περνάει από τα πόδια μας για να τους δικαιώσουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα