Ποιον θέλουν για αρχηγό της Κεντροαριστεράς

Στις 5 και 12 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές από τις οποίες θα βγει ο νέος αρχηγός της Κεντροαριστεράς και ήδη διενεργήθηκαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν την τάση και δείχνουν ποιον προτιμούν, από τους δέκα υποψηφίους, οι πολίτες για νέο ηγέτη.

Δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί την Κυριακή δίνει την πρώτη θέση στην Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 32,3% και ακολουθεί ο Γ. Καμίνης με 20,2% και ο Ν. Ανδρουλάκης με 12,9%.

Αλλη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Prorata για λογαριασμό της ΕφΣυν, μεταξύ όσων δηλώνουν ότι σε μια κλίμακα 0-10 η πιθανότητα να λάβουν μέρος στις εκλογές είναι πάνω από πέντε, εκκινούν από την ίδια αλλά πολύ χαμηλή αφετηρία η Φ. Γεννηματά και ο Γ. Καμίνης (14%) και ακολουθούν ο Ν. Ανδρουλάκης (12%), ο Στ. Θεοδωράκης (8%), ο Γ. Ραγκούσης (6%), ο Γ. Μανιάτης (5%) και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (3%).

Σε επίπεδο γενικού πληθυσμού (περιλαμβάνει και αυτούς που δηλώνουν ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν) και με αδιευκρίνιστο το 39% των απαντήσεων, προηγείται ελαφρώς η Φ. Γεννηματά ακολουθούμενη από τους Γ. Καμίνη, Στ. Θεοδωράκη και Ν. Ανδρουλάκη.

Η Φώφη Γενημματά κατέθεσε τη δική της υποψηφιότητα μαζί με τις υπογραφές 1.200 νέων ανθρώπων. Σημαντική λεπτομέρεια: Όλοι τους είχαν γεννηθεί μετά το 1981. Ο συμβολισμός ξεκάθαρος. Σε ένα είδος “συνέχειας” της ομιλίας της, η κ. Γεννηματά δείxνει πως υλοποιεί τη “νέα αλλαγή. Άλλωστε το είπε και στη δήλωσή της: “Η Νέα Αλλαγή ξεκίνησε και είναι στα χέρια των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.”

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής Νίκος Αλιβιζάτος φέρεται να της έχει πει ότι είναι εντυπωσιακός ο αριθμός τόσων υπογραφών από νέους ανθρώπους και η κ. Γεννηματά του απάντησε ότι θα υπάρξει και συνέχεια.

 

 

 

 

 

 

 

ς

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα