“Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους”

Για θετική πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα του χρέους κάνει λόγο ο Λευκός Οίκος.«Υπάρχουν παραπέρα σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν στο μέλλον και οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό των Ευρωπαίων συμμάχων μας στην αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων» σημειώθηκε από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ.

«Πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, οι ΗΠΑ θα είναι παρούσες για να υποστηρίξουν τους εταίρους στην επίλυση της ελληνικής κρίσης» τονίστηκε.

«Όσο η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και οι Ευρωπαίοι συνεχίσουν να τηρούν την υπόσχεση για βοήθεια, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο» σχολίασε.

«Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα, βλέπουμε αυθεντική δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις» τονίστηκε ακόμη.

Όπως αναφέρουν οι ΗΠΑ το πρόβλημα του ελληνικού χρέους δεν πρόκειται να λυθεί «μέσα σε μια νύχτα», αλλά οι εξελίξεις είναι προς την σωστή κατεύθυνση τα τελευταία έξι χρόνια, δηλαδή από την εποχή που οι ευρωελληνικές σχέσεις φαινόταν ότι οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα επαίνεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες και την Ελλάδα διότι πήραν αποφάσεις-μη δημοφιλείς πολιτικά- που είναι όμως απαραίτητες» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα