Πρώτος και καλύτερος με 17 γκολ!

Την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ πανηγυρίζει από το βράδυ της Κυριακής, 10/5, ο Χερόνιμο Μπαράλες του Αστέρα Τρίπολης. Ο Αργεντινός επιθετικός σημείωσε 17 γκολ και πήρε την πρωτιά από τον Κώστα Μήτρογλου που δεν κατάφερε να σκοράρει στην Κρήτη με τον  Πλατανιά για να τον ισοφαρίσει και να μοιραστεί την πρωτιά μαζί του.

Ο Μπαράλες όχι μόνο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, αλλά σημείωσε και πολλά όμορφα τέρματα, ενώ ήταν μακράν πρώτος σε γκολ με κεφαλιές. Είναι ο τέταρτος ποδοσφαιριστής από την Αργεντινή που αναδεικνύεται αρχισκόρερ του πρωταθλήματός μας, μετά τους Ίσμαελ Μπλάνκο (2008), Λουτσιάνο Γκαλέτι (2009 μαζί με τον Μπλάνκο) και Εστεμπάν Σολάρι (2014). Φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια έγινε μόδα να πρωτεύει στο σχετικό πίνακα ένας Αργεντινός.

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι η τέταρτη επαρχιακή ομάδα που αναδεικνύει πρώτο σκόρερ (μετά από ΟΦΗ με Δημήτρη Παπαδόπουλο, Ολυμπιακό Βόλου με Ίμρε Μπόντα και Skoda με Σολάρι) και η πρώτη από την Πελοπόννησο.

Τα 17 γκολ του Μπαράλες δεν είναι πολλά, αν και μετά το 2000 μόνο δύο παίκτες έχουν υπερβεί τα 20 γκολ, ο Σισέ και ο Τζιοβάνι. Τελευταίος Έλληνας ποδοσφαιριστής που βγήκε πρώτος σκόρερ ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος, το 2007 με 18 γκολ. Η ομάδα που έχει αναδείξει τους περισσότερους πρώτους σκόρερ στην Ελλάδα παραμένει η ΑΕΚ με 20 πρωτιές, την κορυφαία επίδοση κρατάει από το 1972 ο Αντωνιάδης με 39 τέρματα, ο οποίος έχει και τις περισσότερες πρωτιές (5), ενώ συνεχόμενες πρωτιές (4) έχουν πανηγυρίσει ο Νεστορίδης και ο Αντωνιάδης!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα