«Πυρηνικός πόλεμος» Γιάννας – Βαγγέλη

 

Είχε καιρό να κάνει δημόσια εμφάνιση, αλλά η παρέμβασή της χθες το βράδυ ήταν τόσο έντονη που δημιούργησε αίσθηση. Ο λόγος για την Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία προσκεκλημένη ούσα σε τηλεπαράθυρο του καναλιού Alpha όχι μόνο σχολίασε τα αποτελέσματα αλλά συγκρούστηκε ανοιχτά με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού –και πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο Πειραιά– Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αντικυβερνητικά καρφιά…
Όταν ξεκίνησε η ζωντανή σύνδεση και ο Αντώνης Σρόιτερ με τη Έλλη Στάη άρχισαν να θέτουν τις πρώτες ερωτήσεις τίποτα δεν προμήνυε το τι θα ακολουθήσει. Ερωτώμενη, καταρχήν, να σχολιάσει τα πρώτα αποτελέσματα, η πρώην «σιδηρά κυρία» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είπε ότι βλέπει «μια ισορροπία στο αποτέλεσμα η οποία είναι καλοδεχούμενη για μένα», σπεύδοντας να συμπληρώσει ένα αντικυβερνητικό (όπως εκλήφθηκε από πολλούς) καρφί:
«Βλέπω μια ισορροπία και αυτή είναι καλόδεχτη. Είμαι πάρα πολύ ευτυχής ως Ελληνίδα διότι δεν είμαστε πια στο status quo που ήμασταν δεκαετίες πριν. Εμφανίζονται νέες δυναμικές, εμφανίζονται νέα κόμματα, νέοι συνδυασμοί. Έχει ήδη ανοίξει ο ορίζοντας σε νέες πολιτικές δυνάμεις και σε άλλα κόμματα, αν εξαιρέσουμε βέβαια το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής που είναι αποκρουστικό, όπως και το κύμα βίας που εμφανίζεται.
»Έχουν αναδειχθεί νέες δυνάμεις, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πώς ήταν τα πράγματα πριν δύο ή τρία χρόνια για συνδυασμούς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, βλέπουμε αντίθετα συνδυασμούς που είχαν τη μερίδα του λέοντος, να έχουν καταποντιστεί ή σχεδόν. Για εμένα και εννοώ για τον κόσμο, αυτό είναι κάτι ευχάριστο. Καθετί καινούργιο αξίζει την προσοχή μας».

Απασφάλισε κατά Μαρινάκη
Όταν όμως ζητήθηκε από την Γιάννα Αγγελοπούλου να απαντήσει στο αν προτίθεται να ιδρύσει η ίδια κάποιον πολιτικό σχηματισμό, το θερμόμετρο ανέβηκε επικίνδυνα:
«Δεν επιθυμώ, δεν είναι στις βλέψεις μου, δεν είναι στη σκέψη μου να κάνω πολιτικό κόμμα», είπε η κ. Αγγελοπούλου. Την ώρα, δε, που οι τηλεοπτικές οθόνες έδειξαν πλάνα από τον Πειραιά, όπου αρκετοί ψηφοφόροι-οπαδοί επευφημούσαν τον Γιάννη Μώραλη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη νίκη του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ», η πρώην πρόεδρος του «Αθήνα 2004» όπλισε και… πυροβόλησε:
«Υπάρχουν νέες πολιτικές δυνάμεις, μερικές με επικίνδυνο τρόπο, όπως η Χρυσή Αυγή. Ή όπως ο Μαρινάκης στον Πειραιά. Τους ευνοείτε ονομάζοντάς τους μόνο επιχειρηματίες. Για μένα όταν εμφανίζεται κάτι στην πόλη, το οποίο δεν είναι πολιτική γραμμή, όταν εμφανίζεται ο τρόπος χειραγώγησης των πολιτών και των media. Όταν εμφανίζεται μια γηπεδοποίηση, με μπράβους και ίσως στο βάθος ένα σκοτεινό υπόβαθρο. Είναι Χρυσή Αυγή; Δεν είναι Χρυσή Αυγή; Τότε μη μιλάτε για επιχειρηματίες, γιατί θίγετε τους καλούς επιχειρηματίες, είτε μιλάμε για κάποιος που έχει μαγαζί στην Ομόνοια, είτε για κάποιον άλλον. Κοιτάξτε τι γίνεται όλον αυτό τον καιρό στον Πειραιά. Χρειάζεστε περαιτέρω εξήγηση από τη Γιάννα Αγγελοπούλου; Δεν υπάρχει Μώραλης. Εμείς βλέπουμε μόνο Μαρινάκη».
Η κ. Αγγελοπούλου ρωτήθηκε εξάλλου για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το 2015 την Προεδρία της Δημοκρατίας και αν αυτό θα την ενδιέφερε, για να δώσει μία σιβυλλική απάντηση που επιδέχεται αρκετές ερμηνείες: «Όποτε μού ζητήθηκε, έχω προσέλθει» είπε χαρακτηριστικά η Γ. Αγγελοπολου ξεκαρθαρίζοντας ωστόσο ότι πάντα έβασχε εκέιν ητους όρους της «Θέλω να έχω απόλυτη ευθύνη της θέσης που μου δίνεται. Απόλυτη ευθύνη». Πώς μεταφράζεται αυτό, σε επίπεδο προεδρικών εκλογών; Ότι δεν θα έλεγε όχι σε μία υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αν και εφόσον ο ανώτατος άρχων της χώρας εκλέγετο από τον λαό.

Η απάντηση Μώραλη
Σε αντίστοιχα υψηλούς τόνους και αρκετά δεικτική ήταν και η απάντηση του νεοκλεγέντα δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, ο οποίος στα πυρά που εξαπέλυσε η κ. Αγγελοπούλου την χαρακτήρισε μεταξύ άλλων «καμένο πυροτέχνημα»:
«Η συγγραφέας Γιάννα Αγγελοπούλου με το γνωστό σε όλους βίο και πολιτεία παραπονείται για τη νίκη του Πειραιά. Αλησμόνητη η αδυναμία της στα μεγάλα βαλάντια και η βλαχομπαρόκ αισθητική της, που τη ζήσαμε με τα ανεπανάληπτα πυροτεχνήματα, που εξέθεσαν παγκόσμια την Ελλάδα. Καμένο πυροτέχνημα πλέον και αυτή, την αφήνουμε να ζει το δράμα της και να περιοδεύει, αφηγούμ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα