«Σε διατεταγμένη υπηρεσία χρεοκοπίας των ΕΛ.ΤΑ.»

Η καταγγελία εργαζομένων των ΕΛ.ΤΑ. ότι η διοίκηση της εταιρείας έστειλε λάθος φάκελο σε διαγωνισμό με αποτέλεσμα να αποκλειστούν άμεσα τα ΕΛ.ΤΑ., έβγαλε από τα ρούχα τους τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αν κρίνουμε από τη σκληρότητα της θέση που πήραν για το θέμα.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε ο υπεύθυνος της Κ.O. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για θέματα Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Υποδομών, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος έκανε λόγο για «σκάνδαλο ή εξευτελισμό χωρίς τελειωμό».

Αναλυτικά ο κ. Μανιάτης Είπε τα εξής:

«Σκάνδαλο ή εξευτελισμός χωρίς τελειωμό. Οι εργαζόμενοι των ΕΛ.ΤΑ. καταγγέλλουν ότι η διορισμένη Διοίκηση του κ. Σπίρτζη στο διαγωνισμό για τα διαβατήρια της ελληνικής αστυνομίας ύψους 10,8 εκατ. ευρώ έστειλε τα δικαιολογητικά για τον αντίστοιχο διαγωνισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με αποτέλεσμα τα ΕΛ.ΤΑ. να αποκλειστούν από την αρχή για τυπικούς λόγους. Είχε προηγηθεί ίδιο “λάθος” για τον διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ ύψους 10 εκατ. ευρώ.

»Επειδή οι “συμπτώσεις” ανικανότητας οδηγούν στη βεβαιότητα σκανδάλου και σκοπιμότητας, ο εποπτεύων Υπουργός κ. Σπίρτζης οφείλει άμεσα να ζητήσει από την ελληνική Δικαιοσύνη να παρέμβει, προκειμένου να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, διαφορετικά θα είναι συνένοχος ενός κραυγαλέου οικονομικού σκανδάλου του χώρου ευθύνης του».

Για την ιστορία να πούμε ότι οι πληροφορίες που έχουν δει το φως τη δημοσιότητας θέλουν τα ΕΛ.ΤΑ. να ήταν –σύμφωνα με τις προδιαγραφές της προκήρυξης του έργου– το μεγάλο φαβορί για να κερδίσουν τον διαγωνισμό, καθώς στην προκήρυξη υπάρχει π.χ. ο όρος ότι δίνεται μπόνους 20% σε όποια εταιρεία διαθέτει τα περισσότερα σημεία επαφής.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι με τα 1.000 και πλέον υποκαταστήματά τους τα ΕΛ.ΤΑ. είχαν τεράστιο προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών που όμως εξανεμίζεται πριν καν ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές εξαιτίας παραλείψεων στα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα