Στην Αθήνα την Πέμπτη η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί την Πέμπτη η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ. 

Θα προηγηθεί η επίσκεψή της στην Μάλτα, όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα συναντηθεί με αξιωματούχους της χώρας για να συζητήσουν διμερή και περιφερειακά θέματα, μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Αναφορικά με το ταξίδι της Αμερικανίδας υφυπουργού στην ελληνική πρωτεύουσα, η ανακοίνωση του υπουργείου των Εξωτερικών των ΗΠΑ τονίζει ότι «θα συζητήσει ένα εύρος διμερών και περιφερειακών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού, με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Επίσης θα συναντηθεί με εκπροσώπους διεθνών οργανισμών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Νούλαντ προτίθεται να επισκεφθεί και τους πρόσφυγες από τη Συρία στην Ειδομένη, αλλά κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε ερώτηση του MEGA στον εκπρόσωπο Τζον Κίρμπι, ο ίδιος απάντησε ότι δεν γνώριζε αν η κ. Νούλαντ θα επισκεφθεί τη βόρεια Ελλάδα.

Η κ. Νούλαντ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ενώ επιχειρήθηκε να έχει επαφή και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κάτι που εκτός απροόπτου αναμένεται να συμβεί.

Άλλωστε, το Μαξίμου διά της διπλωματικής οδού και καναλιών της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας έχει ζητήσει από τον Λευκό Οίκο την πραγματοποίηση συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει αποδεχθεί πρόσκληση του Πανεπιστημίου Ταφτς για να μιλήσει στη Βοστώνη στις 22 Απριλίου και θα ήθελε, το ίδιο διάστημα, να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και την έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα