Στην Τουρκία και ο Έλληνας δικηγόρος του Ά. Φιλιππίδη

Τα διάφορα «προσκόμματα» που βάζει η τουρκική γραφειοκρατία αλλά και διάφορες απαιτήσεις που εγείρουν τώρα οι τουρκικές αρχές προκειμένου  να προχωρήσουν σε εύλογο χρόνο στην έκδοση του πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελου Φιλιππίδη, αναγκάζουν τον γνωστό δικηγόρο Θανάση Βαρλάμη να μεταβεί στην Τουρκία.

Κι αυτό καθώς παρά το γεγονός ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης έχει παραιτηθεί από κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να εκδοθεί στην Ελλάδα μια ώρα νωρίτερα, οι αρμόδιες τουρκικές αρχές «αγρόν αγοράζουν».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες φέρονται να ζητούν και ανταλλάγματα για την έκδοση του Έλληνα κρατούμενου, όπως να εκδώσει η χώρα μας με τη σειρά της έναν Κούρδο που κρατείται στις ελληνικές φυλακές.

Ο κος Βαρλάμης σε μια προσπάθεια να βάλει τα πράγματα τη θέση τους ταξιδεύει  στην Τουρκία προκειμένου να αντιμετωπίσει απευθείας ο ίδιος τις αρμόδιες τουρκικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης που συνελήφθη στην Τουρκία σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπου αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες, κρατείται πλέον στις φυλακές Μάλτεπε , που θεωρούνται ιδιαίτερα σκληρές.

Στο σχετικό αίτημα του προς τις αρχές της Τουρκίας αναφέρει ότι :” «προκειμένου να επισπευστεί η διαδικασία εκδόσεως μου στην Ελλάδα, παραιτούμαι κάθε ενστάσεως και κάθε δικονομικής αξίωσης προερχόμενης από τη σύμβαση έκδοσης και ίδια παραιτούμαι του δικαιώματος μου να προσαχθούν μεταφρασμένα στην τουρκική ή άλλη γλώσσα τα ελληνικά έγγραφα προς ολοκλήρωση της διαδικασίας εκδόσεως, όπως ένταλμα συλλήψεως και κατηγορητήριο».

Σε ότι αφορά την ποινική του εμπλοκή στη δικογραφία για τα φερόμενα ως επισφαλή δάνεια του Τ.Τ.  υποστηρίζει ότι είναι αθώος και ότι επιθυμεί να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στην Ελλάδα για να «καθαρίσει» τη θέση του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα