Στο «καναβάτσο» ο Γκιρτζίκης

Πιέσεις από κάθε πλευρά δέχεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος έχει χάσει πολλούς συμμάχους του στη μάχη που δίνει να διατηρηθεί στην καρέκλα και παράλληλα να διεκδικήσει την παραμονή του ενόψει των εκλογών για νέα διοίκηση.

Η FIFA απέστειλε έγγραφο με το οποίο «υπενθύμισε» στην ΕΠΟ τη δέσμευσή της να εναρμονίσει τα άρθρα που αφορούν τον Πειθαρχικό Κώδικα.

Παράλληλα οι διεθνείς συνομοσπονδίες περιμένουν από την ΕΠΟ κι ένα υπόμνημα με τα άρθρα των αθλητικών νόμων που παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όπως καταγγέλλεται κατά διαστήματα από τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας. Ούτε αυτό έχει σταλεί πάντως κι από την ΕΠΟ ενημέρωσαν τους αξιωματούχους της FIFA ότι θα το παραλάβουν τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά με τις τροποποιήσεις στον Κώδικα Δεοντολογίας και στον Πειθαρχικό κώδικα η ΕΠΟ φέρεται να απάντησε στη FIFA ότι έχουν αναλάβει τη σύνταξή των τελικών κειμένων η πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Γλυκερία-Λουίζα Ιωαννίδου κι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων, Δημήτρης Σκουτέρης. Μέσα στον Ιούνιο βέβαια θα πρέπει να έχει εναρμονιστεί ο Κώδικας Δεοντολογίας, προκειμένου να ανοίξουν οι φάκελοι όσων παραγόντων, στελεχών και διαιτητών εμπλέκονται στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα