Συναγερμός στις ΗΠΑ για τον Χάρβει

 

Συναγερμός έχει σημάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την  αύξηση της έντασης μιας καταιγίδας στον Κόλπο του Μεξικού και την μετατροπή του καιρικού αυτού φαινομένου στην μεγαλύτερη πιθανώς καταιγίδα που αναμένεται να πλήξει την ηπειρωτική Αμερική τα τελευταία 12 χρόνια.

Η καταιγίδα Χάρβεϊ αναμένεται να φτάσει στις όχθες των Ηνωμένων Πολιτειών το βράδυ της Παρασκευής ή το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα) με ένταση ανέμων μέχρι και 125 μίλια ανά ώρα (201 χλμ/ώρα).

Σύμφωνα με τους επιστήμονες και τις αμερικανικές αρχές η καταιγίδα ενδέχεται να ανυψώσει τη στάθμη της θάλασσας μέχρι και 12 πόδια (3,7 μέτρα) και να φέρει μέχρι και 35 ίντσες (97 εκατοστά) βροχής σε τμήματα της πολιτείας του Τέξας.

Ήδη, λόγω του Χάρβει, εκκενώνονται πόλεις και έχει ακυρωθεί η έναρξη του νέου σχολικού έτους σε κοινότητες κατά μήκος των παραλίων στο νότιο τμήμα του Τέξας.

Ο Χάρβεϊ αναμένεται να φτάσει στην ξηρά ως καταιγίδα Κατηγορίας 3  και αυτό τον καθιστά ως την πρώτη μεγάλη καταιγίδα που φτάνει στις αμερικανικές ακτές από το 2005, όταν η καταιγίδα Γουίλμα έπληξε την Φλόριντα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο πρόεδρος Τραμπ έχει ενημερωθεί και είναι σε ετοιμότητα για την παροχή βοήθειας αν χρειαστεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα