Τα «αστέρια» που δεν θα… λάμψουν στη Βραζιλία!

Η «λάμψη» μίας μεγάλης διοργάνωσης εξαρτάται εν πολλοίς από τα «αστέρια» που θα συμμετάσχουν. Όσο μεγαλύτερα και πιο λαμπερά είναι, τόσο το καλύτερο. Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας θα αγωνιστούν ποδοσφαιριστές με υψηλή ποιότητα, αλλά θα υπάρξουν και κάποιοι «αστέρες» που θα μείνουν εκτός!

Δεν είναι λίγοι οι παίκτες με ποιότητα που θα παρακολουθήσουν από την τηλεόρασή τους τη μεγάλη διοργάνωση, είτε γιατί τραυματίστηκαν και δεν πρόλαβαν να ανακάμψουν, είτε γιατί δεν συμπεριλαμβάνονταν στα πλάνα των προπονητών τους. Οι απόντες ή άτυχοι, απλώνονται σε όλο τον κόσμο. Κάποιοι αντιμετωπίζουν την απουσία τους ψύχραιμα και με επιχειρηματικό δαιμόνιο, όπως ο Βραζιλιάνος Ροναλντίνιο, κάποιοι άλλοι φτάνουν στα όρια της κατάθλιψης, όπως ο Κροάτης Νίκο Κράνιτσαρ, ο οποίος τραυματίστηκε μόλις πριν λίγες μέρες. Ας κάνουμε μία σύνοψη των απόντων, ώστε να γνωρίζετε ποιους… δεν θα δείτε στα γήπεδα της Βραζιλίας…

1)Ξεκινάμε με τον Κροάτη Νίκο Κράνιτσαρ. Το αστέρι των «μάγων» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τραυματίστηκε σοβαρά στην αναμέτρηση της ΚΠΡ με την Ντέρμπι Κάουντι και τέθηκε νοκ άουτ, προκαλώντας σοκ στον ίδιο, στους συμπαίκτες και στον προπονητή του, Νίκο Κόβατς.

2)Ραφαέλ Φαν ντερ Φάαρτ… Ο Ολλανδός θα λείψει σίγουρα από πολύ κόσμο, καθώς πρόκειται για παίκτη κλάσης και κομβικής σημασίας για το σύστημα που εφαρμόζουν στο γήπεδο οι «οράνιε».

3)Κέβιν Στρούμαν… Ο ποδοσφαιριστής της Ρόμα είναι ο δεύτερος μεγάλος απόντας της Ολλανδίας. Το όνομά του έπαιζε στην… κορυφή των προτιμήσεων του Λουίς Φαν Γκάαλ για μεταγραφή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ξαφνικά όλα κατέρρευσαν γύρω του, χάνοντας τόσο τη μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα του, όσο και τη συμμετοχή του στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση.

4)Βίκτορ Βαλντές… Ο μεγάλος απόντας της Ισπανίας. Ο μέχρι πρότινος γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα υπέστη έναν σοβαρότατο τραυματισμό, με αποτέλεσμα να απουσιάσει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και να απολέσει πολύτιμο έδαφος.

5)Τιάγκο Αλκαντάρα… Πήγε στην Μπάγερν Μονάχου μαζί με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά αποδείχθηκε πως το γερμανικό… κλίμα δεν τον σήκωνε. Τραυματίστηκε, έχασε τη μισή σεζόν, έχασε και τη θέση του στην αποστολή της Εθνικής Ισπανίας.

6)Τόνι Γουόλκοτ… Ο Άγγλος επιθετικός είναι διαφορετική περίπτωση, καθώς δεν έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού, αλλά λόγω… φόρμας! Με μόλις 13 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα, ο ταχύτατος ποδοσφαιριστής είχε αντιληφθεί από νωρίς πως θα είναι ένας απλός θεατής του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

7)Στιβ Μανταντά… Η μεγάλη απουσία της Γαλλίας. Ο εκπληκτικός τερματοφύλακας της Μαρσέιγ δεν θα δώσει το «παρών» στα γήπεδα της Βραζιλίας, λόγω ενός τραυματισμού που υπέστη στο σβέρκο, στην αναμέτρηση με την Γκινγκάμπ.

8)Ρανταμέλ Φαλκάο… Ίσως η μεγαλύτερη – ενδεχόμενη – απουσία απ’ όλες. Ο Κολομβιανός σούπερ σκόρερ της Μονακό είναι πολύ πιθανό να μείνει εκτός Μουντιάλ, καθώς δεν έχει ξεπεράσει τον σοβαρότατο τραυματισμό που υπέστη σε ματς κυπέλλου κόντρα στην Καζελέ. Ακόμη και ως αντίπαλος της Ελλάδας, θα ήταν ευτύχημα να αγωνιζόταν αυτός ο σπουδαίος παίκτης, ώστε να πάρουμε όλοι μας λίγη από τη λάμψη του.

9)Χόλγκερ Μπανστούμπερ… Ο Γερμανός ποδοσφαιριστής της Μπάγερν Μονάχου αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και για το λόγο αυτό αντικαταστάθηκε από τον προπονητή του, Γιόακιμ Λεβ.

10)Ιλκάι Γκούντονγκαν… Ο παίκτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ αγωνίστηκε ελάχιστα στο φετινό πρωτάθλημα και ως εκ τούτου, έμεινε εκτός της αποστολής της «νασιοναλμανσαφτ».

11)Μακότο Χασέμπε… Το μεγάλο αστέρι του ιαπωνικού ποδοσφαίρου δεν θα δώσει το «παρών» στα γήπεδα της Βραζιλίας, καθώς δεν κατάφερε να επανέλθει από τον τραυματισμό που υπέστη στο πόδι τον Φεβρουάριο.

Αυτή είναι η 11άδα των μεγάλων απόντων. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα προστεθούν κι άλλα ονόματα στη λίστα, ώστε το Μουντιάλ στη Βραζιλία να προσφέρει όσο μεγαλύτερη λάμψη γίνεται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα