Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου

To 2016 σε λίγες ημέρες θα αποτελέσει παρελθόν, ωστόσο μέχρι να μας αποχαιρετήσει η χρονιά οι Έλληνες θα πρέπει να “ξηλωθούν” για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους αφού είναι βαρύς είναι ο φορολογικός λογαριασμός που πρέπει να εξοφληθεί έως το τέλος του έτους καθώς ξεπερνά τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Έτσι μέχρι την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου πρέπει να πληρώσουμε:

– Την τέταρτη και προτελευταία δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ. Το συνολικό ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται στα περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ.

– Τη δόση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και επιχειρήσεων. Το συνολικό ποσό της δόσης που καλούνται να πληρώσουν ανέρχεται στα περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ.

– Τον ΦΠΑ φορολογικής περιόδου Νοεμβρίου των επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία. Οι φορολογούμενοι που αδυνατούν να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους οφειλές έχουν στη διάθεσή τους δυο δυνατότητες:

– Να κάνουμε χρήση της πάγιας ρύθμισης τμηματικής εξόφλησης οφειλών προς το Δημόσιο. Η ρύθμιση επιτρέπει την εξόφληση των οφειλών σε έως και 12 μηνιαίες δόσεις (ή 24 δόσεις στις περιπτώσεις έκτακτων φορολογικών υποχρεώσεων).

– Να κάνουμε χρήση των προγραμμάτων εξόφλησης φορολογικών οφειλών μέσω πιστωτικών καρτών σε έως και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα