«Φάνηκε το μέταλλο του Αστέρα»!

Για τα κέρδη από τη συμμετοχή της ομάδας του στο φετινό Europa League, τις ιδιαιτερότητες που είχε να αντιμετωπίσει, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι, μίλησε ο τεχνικός του Αστέρας Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης, ο οποίος απέδειξε ότι, ναι, υπάρχει και ελληνική σχολή προπονητών!

Ο άνθρωπος που κατάφερε να «γκρεμίσει» πολλά «κάστρα» για την ομάδα της Αρκαδίας, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM για τη μεγάλη αυτή εμπειρία:

«Πραγματικά η διαδρομή του Αστέρα είναι αξιέπαινη. Ήταν ένα ευρωπαϊκό όνειρο και κάναμε περισσότερα από τα όσα περιμέναμε και εμείς οι ίδιοι. Αξίζουν όλοι συγχαρητήρια, μηδενός εξαιρουμένου. Αν θελήσουμε να είμαστε ρεαλιστές και να δούμε τα πράγματα όπως είναι, είχαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες υψηλότερου επιπέδου από εμάς. Όλα έπαιζαν ρόλο, το μπάτζετ, οι παίκτες και ο Αστέρας ήθελε να είναι ανταγωνιστικός. Στόχος μας ήταν ο όμιλος και περάσαμε από Μάιντς και Μακάμπι. Έπρεπε να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα και να προσέξουμε τα μετόπισθεν. Αν ανοίξεις κόντρα σε τέτοιες ομάδες, είναι ικανές να σε σκοτώσουν. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε σε όλους τους αγώνες μας στον όμιλο.

Κρατάμε τον ισχυρό χαρακτήρα και προσωπικότητα που προσπαθήσαμε να δείξουμε σε όλη αυτή τη διαδρομή. Καταφέραμε να κάνουμε σημαντικές ανατροπές με τη Ροβανιέμι, με τη Μακάμπι, τη Μάιντς. Είδαμε το μέταλλο της ομάδας σε δύσκολες στιγμές. Θα δώσουμε τη βάση μας στις εγχώριες διοργανώσεις, στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Είχαμε μία περίοδο με πολλά παιχνίδια ή περιόδους με καθόλου παιχνίδια. Είναι δύσκολο να το διαχειριστεί ένας προπονητής. Παράλληλα, είχαμε κάποιες σημαντικές απουσίες. Από χθες ξεκινήσαμε έναν ακόμη Μαραθώνιο μέχρι τα Χριστούγεννα και προσπαθούμε να το διαχειριστούμε με ωριμότητα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα