Όλα θα κριθούν στην συνδιάσκεψη

Παρά τις αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ, πιστός στο πείραμα των 58 εμφανίζεται ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Αυτό υπονόησε ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του κόμματος κ. Δημήτρης Καρύδης . Σημειώνοντας πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμα ανοιχτά καθώς οι αναποφάσιστοι είναι η κυρίαρχη δύναμη στις δημοσκοπήσεις ο Δ. Καρύδης τόνισε πως στις Ευρωεκλογές δεν υπάρχει θέμα διάλυσης του ΠΑΣΟΚ ή του να κρύβεται το ΠΑΣΟΚ πίσω από κάποια άλλα σχήματα.

«Θα πάμε με ένα σχήμα συμπόρευσης. Θα δημιουργηθεί κοινή οργανωτική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, από τους 58 ,από τη ΔΗΜΑΡ αν έρθει, από τον κ. Λοβέρδο, τον κ Μόσιαλο και τις άλλες κινήσεις» εξήγησε για να προσθέσει ότι η κοινή οργανωτική επιτροπή θα προετοιμάσει την συνδιάσκεψη η οποία θα γίνει τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου, στην οποία θα συμμετέχει και ο κ. Σουλτς.

«Εκεί θα συζητήσουμε τα θέματα των πολιτικών θέσεων προς τις Ευρωεκλογές. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θέλουμε αλλαγές στην Ευρώπη, ότι θέλουμε μια Ευρώπη που να δίνει βάρος στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή καταπολεμώντας την ανεργία. Από κει και πέρα κορυφαίο θέμα για μας είναι η σταθερότητα της χώρας.

Στην συνδιάσκεψη θα αποφασιστεί με ποιο τρόπο θα πάμε στη συγκρότηση του Ευροψηφοδελτίου» πρόσθεσε για να συμπληρώσει ότι «το ψηφοδέλτιο πρέπει να είναι ένα μείγμα νέων μαχητικών ανθρώπων, που εκφράζουν την σημερινή εποχή και ανθρώπων που έχουν εμπειρία και εκφράζουν μεγάλους χώρους και στην περιφέρεια και στα αστικά κέντρα». Την ίδια ώρα πάντως ο Μιχάλης Καρχιμάκης ξαναχτυπά σημειώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως μίασμα.

«Όσοι θέλουν πραγματικά να Συμβάλουν στην διαμόρφωση ενός αξιόπιστου προοδευτικού αριστερού κοινωνικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία ,δεν μπορούν να καπηλεύονται και να στενεύουν τα όρια της δημοκρατικής παράταξης . Δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν έστω και συγκαλυμμένα το ΠΑΣΟΚ σαν μίασμα. Δεν μπορούν να αναφέρονται απαξιωτικά στην προσφορά και στον ιδρυτή του τον Ανδρέα Παπανδρέου . Δεν μπορούν να επιδιώκουν να επιβάλουν με θεσμικά ανομιμοποίητο τρόπο το ευρώ ψηφοδέλτιο. Δεν μπορούν να μην αναφέρονται σε πρωτοβουλίες και συγκρούσεις ορατές και συγκεκριμένες που θα οδηγούν στην ωφέλεια των πολλών και στην αξιοπρέπεια και την ελπίδα όσων αποτέλεσαν τα μόνιμα θύματα της κρίσης . Η επιχειρούμενη διάλυση του ΠΑΣΟΚ με μπαϊπάς διεργασίες και με όχημα το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και την οργανωτική του συγκρότηση ,δεν γίνεται αποδεκτή . Όσοι θέλουν μέσα από το ΠΑΣΟΚ να συστρατευθούν και να συμβάλλουν ας προσέλθουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα