Όλο το βάρος στην οικονομία

Όλο το βάρος στην οικονομία θα ρίξει, εν όψει της προεκλογικής μάχης, η Νέα Δημοκρατία το προσεχές διάστημα. Ο Αντώνης Σαμαράς και οι στενοί του συνεργάτες μελετούν ήδη λέξη προς λέξη την εκλογική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα και ετοιμάζουν τη δική τους αντεπίθεση και τα δικά τους όπλα στην αντιπαράθεση με την Κουμουνδούρου.

Στο Μαξίμου επεξεργάζονται λέξη προς λέξη την εκλογική διακήρυξη και είναι βέβαιο ότι θέσεις όπως «καμιά θυσία για το ευρώ» και μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς «δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς του ευρωπαϊκού κατεστημένου και της τρόικας», θα αποτελέσουν όπλο στη φαρέτρα της κυβέρνησης, με δεδομένο και το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών, όπως το έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός «Σταθερότητα ή Περιπέτειες» που μπορεί κάλλιστα, λένε στο κυβερνητικό επιτελείο, να έχει και άλλες αναγνώσεις όπως «Ευρώπη ή Αντιευρωπαϊσμός» και «Ευρώ ή Δραχμή».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εκλογική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται επί λέξει: «Εμείς θέλουμε να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ευρώ και όχι, με πρόσχημα τη σωτηρία του ευρώ, να οδηγήσουμε τη χώρα σε καταστροφή. Όπως συμπυκνώνει το σύνθημα: «καμιά θυσία για το ευρώ», απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι, υποθηκεύοντας τη χώρα».

Είναι βέβαιο καταλήγουν στην Κυβέρνηση ότι κατά την πάγια τακτική του ο Αλέξης Τσίπρας έως τις εκλογές θα σπεύσει να «στρογγυλέψει» αυτές τις θέσεις και αυτή ακριβώς τη διγλωσσία θα «εκμεταλλευτούν» οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού στην προσπάθειά τους να καταδείξουν, όπως λένε χαρακτηριστικά, τον «επικίνδυνο για τον τόπο τρόπο που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ».

Κομισιόν

Την ίδια ώρα η Κομισιόν με την έκθεση της την Παρασκευή  για την πορεία του ελληνικού προγράμματος κατέγραψε τις μεγάλες ευκαιρίες, αλλά και τους κινδύνους για την ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια. Ευκαιρίες και κίνδυνοι που, όπως ομολογεί κυβερνητικό στέλεχος, είναι συνδεδεμένοι θέλοντας και μη με την πορεία της κυβέρνησης και τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος οι θετικές αναφορές για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και τα οποία οδήγησαν στο πρωτογενές πλεόνασμα και την έγκριση της δόσης των 8,3 δισ. ευρώ είναι το μεγάλο όπλο της κυβέρνησης.

Η ανάγκη να συνεχιστούν απαρέγκλιτα οι μεταρρυθμίσεις «είναι το αναγκαίο κακό», ενώ η διαφαινόμενη πρόθεση των ετέρων και δανειστών της χώρας, μένει να δούμε αν αυτό ευσταθεί, να συνδέσουν μια ενδεχόμενη απομείωση του χρέους με νέα μέτρα «είναι ο κίνδυνος και εκεί η κυβέρνηση είναι κάθετη: η χώρα δεν χρειάζεται νέα μέτρα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα