Όταν κυβερνούν οι (πονηροί) δικηγόροι

Ένα μίνι-θρίλερ εκτυλίχθηκε μεσοβδόμαδα, αναφορικά με τον ορισμό του αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΦΗ στις 5/2 αλλά και τον επόμενο ΟΦΗ-Πανθρακικού στις 10/2.

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση της κρητικής ΠΑΕ είχε καθυστερήσει να αποπληρώσει κάποιες δόσεις της για το «ποδοσφαιρικό-μνημόνιο» ύψους 12.000 ευρώ το οποίο είχε εκπονηθεί πριν από ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να ασκηθούν πιέσεις προς το μέρος της από εκπροσώπους ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, ο δικηγόρος Αργύρης Λίβας (εκπρόσωπος του Βασίλη Ρόβα που αγωνίστηκε μόλις 7 ματς με τη φανέλα του ΟΦΗ) έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία και τη Δευτέρα ζήτησε να μην οριστεί ο αγώνας των Κρητικών με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ μεσοβδόμαδα.

Κατόπιν τούτου, ο ΟΦΗ είχε υποχρέωση εντός 48 ωρών να αποπληρώσει τις δόσεις τις οποίες χρωστούσε, όπερ και εγένετο. Ωστόσο, είχε προκαλέσει αλγεινή εντύπωση η στάση που κράτησε ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή, δείχνοντας με τον τρόπο του ότι ουσιαστικά το ελληνικό ποδόσφαιρο του 2014 διοικείται από ιδιοτελείς δικηγόρους.

Πρέπει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι Αργύρης Λίβας και Πανθρακικός έχουν κάτι παραπάνω από άριστες και επαγγελματικές σχέσεις, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Με λίγα λόγια, ένας δικηγόρος μπορεί να κάνει υπομονή στην  είσπραξη των οφειλομένων, μέχρι που να ορισθεί αγώνας με ομάδα όπου παρέχει τις δικηγορικές του υπηρεσίες, πουλώντας έτσι εκδούλευση στους εργοδότες του.

Τώρα αν οι διατάξεις της ΕΠΟ και της Super League επιτρέπουν σε πονηρούς δικηγόρους να διαμορφώνουν τον βαθμολογικό πίνακα, τότε οι διοικούντες των ομάδων της Super League καλό είναι να ασχοληθούν με κάτι άλλο από το ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα