Οι γαλάζιοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές

Ανανεωμένο και με εκπροσώπους από πολλούς κοινωνικούς και επιστημονικούς τομείς θα είναι το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται την Μεγάλη Τρίτη ενώ όλες οι επιλογές φέρουν την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά.

Στόχος δεν ήταν ένα ψηφοδέλτιο πολιτικών αλλά επιτυχημένων επαγγελματιών και επιστημόνων. Χαρακτηριστικό είναι, όπως σημειώνει η «Καθημερινή» ότι ανάμεσα στους υποψηφίους θα είναι ο γνωστός καθηγητής της χειρουργικής Δ. Λινός, ο καθηγητής Ιατρικής Χρ. Στεφανάδης, ο μουσικοσυνθέτης Στ. Ξαρχάκος (ευρωβουλευτής και την περίοδο 2000-2004), ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με θητεία και στην προεδρία του ΠΑΟΚ, Θ. Ζαγοράκης, αλλά και η διευθύντρια της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπ. Εξωτερικών, Φωτεινή Τομαή.

Δύο είναι οι σίγουροι νυν βουλευτές, οι κ.κ. Κεφαλογιάννης και Μουσουρούλης. Από τους νυν ευρωβουλευτές υποψήφιες θα είναι οι κυρίες Νίκη Τζαβέλλα -είχε εκλεγεί το 2009 με το ΛΑΟΣ- και Ρόδη Κράτσα. Το ψηφοδέλτιο συμπληρώνεται από τους Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γ. Κύρτσο, Μαρία Σπυράκη, Μ. Μαυρομάττη Νατάσα Ράγιου, Γρ. Ζαφειρόπουλο, Β. Κορκίδη, Ι. Σμυρλή, και Δημ. Δαβέττα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα