Η Φώφη παίρνει το όπλο της

Προετοιμασμένη για όλα είναι η Φώφη Γεννηματά, η οποία στην αυριανή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα της οικονομίας αναμένεται να σηκώσει πολύ υψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης, ζητώντας με επιτακτικό τρόπο την άμεση προσφυγή στις κάλπες, πριν από την ολοκλήρωση του 3ου μνημονίου.

Παράλληλα η κα Γεννηματά θα σφυροκοπήσει τον πρωθυπουργό και για το γεγονός ότι διαπραγματεύτηκε με τον Ζάεφ το όνομα “Μακεδονία του Ίλιντεν”. Μάλιστα οι συνεργάτες της υποστηρίζουν την άποψη ότι πρέπει να υπερβεί τα εσκαμμένα και να αμφισβητήσει το γνωστικό πεδίο του πρωθυπουργού, χρησιμοποιώντας τη λέξη ανιστόρητος που λάνσαρε σε άρθρο του προ ολίγων 24ώρων ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ήδη από τη 2α Μαΐου που είχε αποστείλει την επιστολή με το σχετικό αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, διευκρίνιζε πως ζητεί την προ ημερησίας συζήτηση για να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεία και οι Έλληνες πολίτες «για το περιεχόμενο των κρίσιμων συζητήσεων που η κυβέρνηση ερήμην τους διεξάγει με τους εταίρους και δανειστές», προσθέτοντας πως «η χώρα και ο λαός δεν επιτρέπεται να βρεθούν μπροστά σε τετελεσμένα». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η κα Γεννηματά αναμένεται την Τετάρτη να ανεβάσει στα ύψη την πολιτική αντιπαράθεση με τον κ. Τσίπρα, απαριθμώντας όλα όσα αρνητικά έχει πράξει ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Παράλληλα, θα εστιάσει στο πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής σε μια σειρά ζητημάτων, όπως είναι τα πλεονάσματα, το χρέος, η ανάπτυξη, οι επενδύσεις και το κοινωνικό κράτος. Συμπερασματικά, η ομιλία της κας Γεννηματά θα αποτυπώσει τη στρατηγική του κόμματος όπως έχει αποκρυσταλλωθεί το τελευταίο διάστημα πάνω σε δύο βασικούς άξονες: πρώτον, την κατά μέτωπο επίθεση στο Μαξίμου και, δεύτερον, το διακριτό στίγμα και τις συγκεκριμένες προτάσεις που θα δώσουν χώρο και αυτόνομη πορεία στον κεντροαριστερό φορέα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως, σε πρόσφατη άτυπη συνεδρίαση στη Χαρ. Τρικούπη μεταξύ των κομμάτων και φορέων του κινήματος, αποφασίστηκε η περαιτέρω επέκταση και εμβάθυνση του προγράμματος που παρουσιάστηκε στο συνέδριο, ώστε το κόμμα να είναι μέχρι κεραίας έτοιμο για εκλογές.

Προεόρτια

Για το τι θα γίνει αύριο στη Βουλή μάς προετοίμασε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ χαρακτήρισε σε ραδιοφωνική του παρέμβαση τον πρωθυπουργό ως «αρχισυμμορίτη» καθώς στην υπόθεση Novartis μεθόδευσε εγκλήματα εις βάρος των πολιτικών του αντιπάλων. Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τους κουκουλοφόρους να βγουν και να πουν τι έχει συμβεί και τι πιέσεις τούς ασκήθηκαν. Ανέφερε ότι άνοιξαν οι λογαριασμοί του για την υπόθεση Novartis και διερωτήθηκε γιατί δεν λένε οι δικαστικές αρχές τι βρήκαν.

Εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εκλογές και θα ταπεινωθεί, σημειώνοντας πως το ποσοστό μπορεί να είναι διψήφιο με άσσο μπροστά, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέο κοινοβουλευτικό πολιτικό συσχετισμό μετά τις εκλογές. Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας επιβάρυνε διπλά τους πολίτες, η χώρα πέρασε δεύτερη φάση κρίσης, επειδή ήθελε να γίνει πρωθυπουργός καθώς είχε τη μανία της εξουσίας.

Εκτίμησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναέρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε πως η επόμενη κυβέρνηση ή είναι έτοιμη να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης ή θα αποτύχει. Ερωτηθείς εάν είναι διαπλεκόμενος ο Τσίπρας, απάντησε ότι δεν μπορεί να πει, αλλά έδειξε ένα σύστημα με 5-6 ολιγάρχες.

Ο Κουτσούκος

Στο μεταξύ για «κοροϊδία» κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμπαράταξη με αφορμή την παρουσίαση από την κυβέρνηση του «ολιστικού σχεδίου για τη μετά-μνημονιακή εποχή. Σε δήλωσή του ο υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος τονίζει πως «σήμερα στις 2:10 μ.μ. ο Πρόεδρος της Βουλής μας κοινοποίησε κείμενο 106 σελίδων με τίτλο: «Ελλάδα: Μια στρατηγική ανάπτυξης για το μέλλον» ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή» σχολιάζοντας: «Νομίζουν πως μας κοροϊδεύουν. Από τις 17-4-2018 οι Βουλευτές μας καταθέσαν αίτημα για συζήτηση στη Βουλή του κυβερνητικού σχεδίου και έκτοτε το επαναλαμβάνουν διαρκώς. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας, για ακόμα μια φορά, επέλεξε να το συζητήσει πρώτα με τους «Θεσμούς»». Ο κ. Κουτσούκος, εγκαλεί το προεδρείο της Βουλής ότι «δεν ανταποκρίθηκε στο θεσμικό του ρόλο, δεν τήρησε καν τα προσχήματα».

Όπως σημειώνει επίσης «δεν σώζονται με διαδικαστικά τερτίπια της τελευταίας στιγμής, καθώς η ουσία της πολιτικής τους και των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει δεν παίρνει φτιασιδώματα. Οι πρωταθλητές στη διάψευση των προσδοκιών για ανάπτυξη, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Δ.Ν.Τ., δεν μπορεί να μοιράζουν ανέξοδες υποσχέσεις και να κατασκευάζουν συνεχώς αυτοδιαψευδόμενα αφηγήματα, πολύ δε περισσότερο να υποκρύπτουν κάτω από περίτεχνες διατυπώσεις τις επαχθείς δεσμεύσεις των υπερπλεονασμάτων και των περικοπών για τα επόμενα χρόνια».

Τονίζει τέλος πως «ο μεταμορφισμός τους και το θράσος τους φτάνει σε τέτοιο σημείο μάλιστα, ώστε να παρουσιάζουν στο σχέδιό τους τη δέσμευση της Δημόσιας Περιουσίας στο Υπερταμείο των 100 ετών ως τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση!!!» για να καταλήξει: «Απάντηση θα πάρουν σύντομα από τον λαό. Να είναι σίγουροι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα