“Τσαμπουκάδες” Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ για τα F-35

“Τούρκος” έγινε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου που επιτέθηκε στις ΗΠΑ που στήνουν νέο «μπλόκο» για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 και την πώληση τους στην Άγκυρα.

Ο… τσαμπουκάς υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προκαλούν τεχνητή κρίση αλλά τις κάλεσε να… σταματήσουν να ασχολούνται με την αγορά των (ρωσικών) S-400 από την Τουρκία!

«Το να προκαλεί τεχνητές κρίσεις είναι το στυλ της Δύσης… Τι νόμους θα εφαρμόσετε (οι Ηνωμένες Πολιτείες) προκειμένου να επιβάλετε κυρώσεις για την αγορά των S-400; Είναι μια λανθασμένη προσέγγιση, θα οδηγήσει σε κρίση. Έχουμε αγοράσει τους S-400 και ας σταματήσουμε να μιλάμε γι’ αυτό», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στο NTV.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ αντέδρασε πιο… ήπια στην απόφαση της Γερουσίας να εγκρίνει νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται ρήτρα που απαγορεύει την πώληση μαχητικών F-35 της Lockheed Martin στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός μίλησε χαρακτήρισε την απόφαση ατυχή και αντίθετη με το πνεύμα στρατηγικής σύμπραξης. Ο Γιλντιρίμ δήλωσε επίσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, πως η Τουρκία διαθέτει εναλλακτικές και πως το νομοσχέδιο δεν θα καταστήσει ευάλωτη την Τουρκία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα