ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Τραμπ Vs Μπάιντεν για το «κλειδί» του Λευκού Οίκου!

Τα πρώτα αποτελέσματα από Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν δείχνει τον Δημοκρατικό υποψήφιο να παίρνει «κεφάλι» και να προηγείται έναντι του Τραμπ

Στο απόλυτο θρίλερ έχουν μετατραπεί οι αμερικανικές εκλογές, οι οποίες θα κρίνουν για το ποιος θα είναι ο επόμενος «σπιτονοικοκύρης» που θα λάβει το «κλειδί» του Λευκού Οίκου, το οποίο θα κριθεί το πρωί της 5ης Νοεμβρίου, όταν θα καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι στις κρίσιμες Πολιτείες.

«Το θέμα είναι ότι ακόμη υπάρχουν ψήφοι που πρέπει να καταμετρηθούν. Νόμιμες ψήφοι, που πρέπει να καταμετρηθούν σε Πολιτείες όπου τα περιθώρια είναι λεπτά», σύμφωνα με τον Τζιμ Σιούτο του CNN.

Πήρε «κεφάλι» στο Μίσιγκαν ο Μπάιντεν

«Κεφάλι» πήρε ο Τζο Μπάιντεν στο Μίσιγκαν στις 4:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος καθώς φαίνεται ότι προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που οι μετρήσεις συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα, με μόλις 5% των ψήφων να υπολείπεται προς καταμέτρηση, ο Τζο Μπάιντεν προσπέρασε τον Τραμπ και προηγείται με 49,38% έναντι 49,08% του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του -ήτοι, προβάδισμα περίπου 17.000 ψήφων στο 95%.

«Αισθανόμαστε καλά», δήλωσε ανώτερος σύμβουλος του Μπάιντεν. «Θα κερδίσουμε σήμερα» ανέφερε σύμβουλος του υποψήφιου των Δημοκρατικών όπως μεταδίδει το CNN.

Στο ίδιο ποσοστό, με το 95% καταμετρημένο, ο Δημοκρατικός υποψήφιος προηγείται στο Ουισκόνσιν με 49,57% έναντι 48,94% και διαφορά που κινείται στην περιοχή των 20.000-21.000 ψήφων.

Προβάδισμα Μπάιντεν και στο Ουισκόνσιν

Ο Μπάιντεν, καθώς μεγάλος όγκος επιστολικής ψήφου καταμετράται, πήρε το προβάδισμα και στο Ουισκόνσιν. Ωστόσο, όπως αναφέρει το CNN, είναι αβέβαιο ποιος θα κερδίσει τη συγκεκριμένη Πολιτεία.

Ο Τραμπ στην ομιλία του ισχυρίστηκε ότι κέρδισε τις εκλογές, κάτι που δεν συνέβη στην πραγματικότητα. Και καθώς η καταμέτρηση συνεχίζεται με ταχύ ρυθμό, όπως σημειώνει το CNN, απομακρύνεται από τη νίκη.

Οι Δημοκρατικοί από την άλλη είναι πεπεισμένοι ότι θα κερδίσουν έδαφος στο Upper Midwest, τις Βορειοκεντρικές Πολιτείες δηλαδή, που περιλαμβάνουν την Αϊόβα, το Μίσιγκαν, τη Μινεσότα, τη Βόρεια Ντακότα, τη Νότια Ντακότα και το Ουισκόνσιν. Και αυτό γιατί ο Μπάιντεν υπολογίζει πολύ στην επιστολική ψήφο που απομένει να καταμετρηθεί.

Τα βλέμματα στραμμένα στην Πενσυλβάνια

Με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην Πενσυλβάνια, ένας ανώτερος κρατικός αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το CNN, ανέφερε ότι ενώ ο πρόεδρος Τραμπ έχει ένα καλό προβάδισμα, το αποτέλεσμα δεν είναι και πολύ σίγουρο.

«Η Πενσυλβάνια είναι σίγουρα στο παιχνίδι», δήλωσε στο CNN ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης του κυβερνήτη, Tom Wolf.

«Ελπίζουμε να ωθήσουμε τις κομητείες ώστε να δουλέψουμε, χωρίς διακοπή, έως ότου καταχωριστεί κάθε τελευταία ψήφος, ξεκινώντας σήμερα το πρωί».

Σύμφωνα με το CNN, υπάρχουν ακόμη 1.400.000 ψηφοδέλτια που δεν έχουν καταμετρηθεί στην Πενσιλβάνια. Η διαφορά μεταξύ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν ανέρχεται σε 618.000 ψήφους, με το 75% των ψήφων να έχει καταχωριστεί.

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων που έκαναν εγγραφή για να ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου στην Πενσιλβάνια, ένα 65%, είναι Δημοκρατικοί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι θα ψηφίσουν υπέρ Μπάιντεν.

Όλοι τώρα έχουν επικεντρωθεί στις υπόλοιπες κρίσιμες Πολιτείες που αναμένεται να αναδείξουν τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα