Υποκλοπές

Οι πονοκέφαλοι

Δεν σταματούν τα προβλήματα για την Χαριλάου Τρικούπη. Ότι κι εάν κάνει, ότι κι εάν αποφασίσει η ηγετική ομάδα, πάντα θα υπάρχει κάποια διαφωνία. Όπως τώρα, που στην απόφαση για την σταυροδοσία στις ευρωεκλογές απαγορεύονται να ψηφίσουν οι μετανάστες. Έτσι η νεολαία του ΠΑΣΟΚ άδραξε την ευκαιρία και με ανακοίνωση σημειώνει πως «ρίχνει νερό στον μύλο του εθνικιστικού λαϊκισμού», ενώ αφαιρείται ουσιαστικά το δημοκρατικό δικαίωμα λόγου για τα τεκταινόμενα που διαδραματίζονται στον τόπο τους από ανθρώπους που ζουν εκεί, πληρώνουν φόρους, παράγουν, στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα αγωνιώντας το ίδιο για το μέλλον όπως κάθε μέλος της κοινωνίας. Οι πονοκέφαλοι του Ευάγγελου δεν θα σταματήσουν ποτέ…

Εξαίρεση…

Δεκαοχτώ λέξεις χρειάστηκε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής για να στηλιτεύσει την απόφαση για μη συμμετοχή ομογενών και νομίμων μεταναστών στις δημοτικές εκλογές, κάτι που αν και αυτονόητο, χρειάστηκε πολλή προσπάθεια για να εφαρμοστεί και τώρα καταργείται… «Έτσι, πάντα μπροστά… Φουλάρισμα στην μεταρρύθμιση!!!», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και …ενθυμούμενος προφανώς την διαφορετική στάση του σημερινού πρωθυπουργού απέναντι στον Γιάννη Αντεντοκούμπο, που τον είχε καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να φωτογραφηθεί μαζί του, μετατρέποντας την επιτυχία του σε ελληνική, αναρωτήθηκε : «Μήπως για τους συμμετέχοντες στο ΝΒΑ Έλληνες, με εντολή Σαμαρά υπάρξει εξαίρεση…».

Το ρεύμα

Στο ΠΑΣΟΚ είναι ειλημμένη η απόφαση για επιχείρηση καθαίρεσης του Μάρκου Μπόλαρη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το ζήτημα είναι ποιος θα είναι επικεφαλής της παράταξης, ο οποίος θα σηκώσει το βάρος. Ήδη ακούγονται οι Γιάννης Μαγκριώτης, ο Άγγελος Τόλκας και η Εύα Καϊλή. Πάντως το ρεύμα στην Χαριλάου Τρικούπη είναι υπέρ της ξανθιάς.

Υψηλή στήριξη

Η σύζυγος του Δημήτρη Παπαδημούλη, Νάντια Σουμπασάκη θα ηγηθεί για μία ακόμη φορά του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες», που θα διεκδικήσει το δήμο Ψυχικού-Φιλοθέης. Έτσι, λοιπόν, ο προεκλογικός αγώνας έχει ξεκινήσει και ο πρώτος που στηρίζει είναι ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος στο ποδαρικό του συνδυασμού απέστειλε μήνυμα, ως κάτοικος της περιοχής. Αναμφίβολα υψηλή η στήριξη για την Σουμπασάκη. Το θέμα είναι εάν την βοηθήσει επί της ουσίας.

Για την ανεργία

Μονοθεματική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας, προτείνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Ερωτηθείς για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να τιθασευτεί και τελικά να μειωθεί δραστικά η ανεργία, ο Φ. Σαχινίδης, υποστηρίζει για την ανάγκη μίας «μονοθεματικής κυβέρνησης» που θα αντιμετωπίσει το ζήτημα. «Οι Τράπεζες να χρηματοδοτήσουν νέες και καινοτόμες επιχειρήσεις, στις οποίες η Πολιτεία θα δώσει φορολογικά και άλλα κίνητρα. Και πάλι όμως θα χρειαστούν και ξένες επενδύσεις», λέει, σημειώνοντας ότι με τους ρυθμούς που δημιουργούνταν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα στην καλύτερη οικονομική της περίοδο, θα χρειάζονταν 20 χρόνια για να απορροφηθούν ένα εκατομμύριο άνεργοι που δημιούργησε η κρίση. Καταλήγει λοιπόν ότι η ανάπτυξη από μόνη της δεν αρκεί.

Περί πολιτικών εγκλημάτων

Η απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει τον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών (αντί για λίστα, σταυροδοσία) προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος έκανε λόγο για μια λαϊκίστικη απόφαση. Ο Γιάννης Ραγκούσης σημειώνει: «Μείζονες αλλαγές που μας οδηγούν σε έναν απίστευτο πολιτικό μεσαίωνα ανακοινώνονται ως αποφάσεις. Ποιο κομματικό ή κοινοβουλευτικό  όργανο του σημερινού ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε και πότε για να εγκρίνει αυτά τα πολιτικά εγκλήματα;  Ναι, να φύγουμε από τον αδιαφανή και χωρίς προκριματικές εκλογές διορισμό ευρωβουλευτών. Αλλά, αναλογίζεστε πόσο μαύρο πολιτικό χρήμα θα απαιτεί η εκλογή ευρωβουλευτή με σταυρό σε μια μόνον εκλογική περιφέρεια 8.000.000 ψηφοφόρων; Αναλογίζεστε πως πλέον οι ευρωβουλευτές θα αποφασίζονται από τα κανάλια με βάση ποιος θα είναι ο εκλεκτός των δελτίων ειδήσεων της τελευταίας εβδομάδας;
Πόση ακόμη μιντιακή εξάρτηση και διαπλοκή αντέχει το ελληνικό πολιτικό σύστημα; Πόσο λαϊκισμό;» σημειώνει δηκτικά ο πρώην υπουργός.

Εκτός γραμμής…

Σε τροχιά σύγκρουσης με το Μαξίμου βρίσκεται εμφανώς πλέον ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος

Όπου βρεθεί και όπου σταθεί, ο Λαρισαίος πολιτικός επαναλαμβάνει όχι μόνον τις πάγιες θέσεις του εναντίον των παρεμβάσεων που ετοιμάζονται για το γάλα, αλλά πολύ συχνά διευρύνει το πεδίο της κριτικής του και σε πολλά ακόμη ζητήματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του και όχι μόνον.

Πολύ πρόσφατα στη Βουλή υπενθύμισε (σ.σ. άραγε σε ποιόν;) τη δέσμευση που είχε αναλάβει ο Πρωθυπουργός  για τη διακοπή χρηματοδότησης των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των αγροτών και τη διάθεση αυτών των κονδυλίων στις πολύτεκνες αγροτικές οικογένειες. Λίγες ημέρες αργότερα εμφανίστηκε λάβρος για το φορολογικό σύστημα που έφερε η κυβέρνηση. Ο Χαρακόπουλος ουδέποτε κατάφερε να βρει τρόπο συνεννόησης με τον Αθανάσιο Τσαυτάρη, ούτε βέβαια και ερείσματα στο Μαξίμου. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις τις τελευταίες ημέρες, ο Λαρισαίος δέχτηκε δύο απανωτά κτυπήματα. Ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον Αστέριο Ροντούλη, πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ στην περιοχή, και λίγες ημέρες μετά η κυβέρνηση προχώρησε σε βελτιώσεις στη φορολογία των αγροτών. Σε αυτή τη σύσκεψη, υπό τον Σαμαρά, παρόντες ήταν το οικονομικό επιτελείο και η ηγεσία του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. Για την ακρίβεια, ήταν παρών ο, μη εκλεγμένος, Αθ. Τσαυτάρης ενώ δεν είχε καν προσκληθεί ο εκλεγόμενος στη Λάρισα Χαρακόπουλος. Όπως γίνεται αντιληπτό είναι εκτός γραμμής του Μαξίμου…
 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα