Αναβάλλονται και την Τετάρτη οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού

Το ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας

Την αναβολή των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού και την Τετάρτη (26/01/2022) ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πλεύρης είπε ότι οι ενήλικες θα πρέπει να επαναπρογραμματίσουν τα ραντεβού τους για τις επόμενες ημέρες, ενώ για τους εμβολιασμούς των παιδιών, οι γονείς θα λάβουν sms. Υπενθυμίζεται πως στην Αττική, τα διαθέσιμα ραντεβού έως την Κυριακή (30/01/2022) είναι περισσότερα από 80.000.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που κάνει το ΕΚΑΒ, να εξυπηρετήσει όλα τα περιστατικά στην Αττική, ωστόσο ακόμα υπάρχουν προβλήματα προσέγγισης σε αρκετές περιπτώσεις.

«Όλα τα οχήματα είναι έξω και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου» για την εκτίμηση της κατάστασης, ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Ως προς την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι εφημερίες γίνονται κανονικά και όποια προβλήματα ηλεκτροδότησης ή θέρμανσης σημειώθηκαν χθες, έχουν αντιμετωπιστεί. Επίσης, η πρόσβαση στο Σισμανόγλειο έχει αποκατασταθεί, ενώ σε λίγη ώρα θα αποκατασταθεί και η πρόσβαση στο Παίδων Πεντέλης.

Στο νοσοκομείο Σωτηρία, είναι σε εξέλιξη επιχείρηση απομάκρυνσης δέντρων, που έπεσαν χθες (24/01/2022) και έκοψαν την πρόσβαση στα μαγειρεία. Χθες το βράδυ δεν δόθηκε πλήρες βραδινό σε κάποιες κλινικές, όμως το πρωινό δόθηκε κανονικά στους ασθενείς.

Τέλος, η προμήθεια των νοσοκομείων με οξυγόνο γίνεται ομαλά και δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, παρά τη μεγάλη κατανάλωση λόγω των κλινικών covid. Οχήματα μεταφοράς οξυγόνου που είχαν εγκλωβιστεί χθες στους δρόμους, έφτασαν τελικά στα νοσοκομεία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα