Χρ. Σταϊκούρας: «Τέσσερα χρόνια χάνουν τους δικούς τους στόχους για την ανάπτυξη»

Οι διόλου κολακευτικές για την εγχώρια οικονομία και το αρμόδιο κυβερνητικό επιτελείο επιδόσεις του ΑΕΠ που ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη (4/6) η ΕΛ.ΣΤΑΤ. πυροδότησε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Μέσω του τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος, Χρήστου Σταϊκούρα,  η Πειραιώς έκανε λόγω για συνέχιση των χαμηλών πτήσεων της που είναι αποτέλεσμα «της συνειδητής κυβερνητικής επιλογής να υπερφορολογήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις προκειμένου να επιτύχει υπερπλεονάσματα». 

«Επί μία ολόκληρη τετραετία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε σε κάθε στόχο που η ίδια έθεσε για την ανάπτυξη» δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας και συνέχισε:   

«Η χώρα, όμως, έχει ανάγκη από ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, πολλές επενδύσεις, καλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Και αυτό μπορεί να γίνει με την υλοποίηση του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από τη μείωση φόρων και εισφορών, την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, τη βελτίωση της λειτουργίας του κράτους, την υλοποίηση πολιτικών για τους συμπατριώτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Θυμίζεται ότι σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο δείκτης του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) έκλεισε το α΄   τρίμηνο του 2019 στο +1,3%, καθιστώντας δύσκολη την επίτευξη του κυβερνητικού στόχου για ανάπτυξη 2,3% φέτος.

Διαβάστε επίσης