Δημοψήφισμα για τη συμφωνία με τα Σκόπια ζητά ο Ζουράρις

Δημοψήφισμα για τη συμφωνία με τα Σκόπια ζητά ο Κώστας Ζουράρις και επεσήμανε πως ο ίδιος εργάζεται για τη συλλογή υπογραφών.

«Δεν πρέπει να μας απασχολεί τώρα καθόλου (σ.σ. το ονοματολογικό). Ωστόσο, η άποψη μου, που την προωθώ σε συνεννόηση με δημάρχους, παπάδες, μητροπολίτες, πολίτες, φίλους, είναι πως πρέπει να συλλέξουμε υπογραφές για να περάσουν στη Βουλή και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητήσουμε να γίνει δημοψήφισμα, όχι να περάσει η συμφωνία από τη Βουλή», δήλωσε στο Epsilon ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Βρίσκομαι σε μόνιμη επαφή για την προσπάθεια συλλογής υπογραφών για να προχωρήσουμε σε δημοψήφισμα», συμπλήρωσε ο κ. Ζουράρις.

Ο κ. Ζουράρις δήλωσε πως «το έχω πει στον Τσίπρα, πριν από τρεις μήνες. Δεν θυμάμαι τι μου απάντησε για το δημοψήφισμα, αλλά θυμάμαι ότι δεν ακολούθησε την άποψη περί δημοψηφίσματος γιατί είχαν συναποφασίσει με τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς και τον ΟΗΕ να μη γίνει δημοψήφισμα και να περάσει από τη Βουλή».

«Δεν πρέπει να υπάρξει σε οποιαδήποτε συμφωνία με αναγραφή του όρου “Μακεδονία”, αυτά τα λέω και τα γράφω από το 1991» επεσήμανε ο κ. Ζουράρις και υποστήριξε ότι με τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ δεν εγκρίθηκε το όνομα αφού «αυτό θα συμβεί τον Δεκέμβριο, εάν η ελληνική Βουλή ψηφίσει ότι συμφωνεί. Τώρα δεν συμβαίνει τίποτα. Έχουμε το παλιό καθεστώς και ονομάζεται πΓΔΜ».

Ερωτηθείς για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων την χαρακτήρισε ως τη «λιγότερο χειρότερη μέσα σε όλες τις χειρότερες καταστάσεις που ζούσαμε μέχρι τώρα».

Αναφορικά με τις σχέσεις του ιδίου με τον Πάνο Καμμένο με αφορμή το ονοματολογικό, ο κ. Ζουράρις απέφυγε να απαντήσει λέγοντας: «εγώ είμαι εγώ και οι άλλοι είναι οι άλλοι. Εγώ προσπαθώ να δημιουργήσω ένα κλίμα στο λαό και την κοινωνία ώστε να υπάρξει δημοψήφισμα».

Σε ερώτηση για το «όχι» που ψήφισε στην πρόταση μομφής ο κ. Ζουράρις σημείωσε πως το έκανε επειδή προερχόταν από τη Νέα Δημοκρατία, «είχε πολλαπλό περιεχόμενο, ήταν πολιτικάντικη και κομματοκεντρική, επομένως δεν είχα κανένα λόγο να την ψηφίσω».

«Το 1991 οι ελληνικές κυβερνήσεις εγκατέλειψαν την απόφαση να μπει αυτή η χώρα στην ΕΕ με το όνομα “Μακεδονία”, μετά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ την εγκατέλειψαν. Το 1995 μπήκε το ενδιάμεσο πΓΔΜ, το οποίο είναι απίστευτη ανοησία που δεν εφήρμοσαν ποτέ οι Σκοπιανοί. Πρέπει να επιστρέψουμε στη θέση του 1991», επεσήμανε ο Κώστας Ζουράρις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα