Δούρειος Ίππος η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» του κυρίου Φιλιππάκη

Την «βρώμικη» δουλειά δηλαδή το σχέδιο απομάκρυνσης – αλλά και σπίλωσης- του έντιμου εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή ανέλαβε η εφημερίδα του κ. Φιλιππάκη, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Οι σχέσεις ΠαπαγγελόπουλουΦιλιππάκη είναι ευρέως γνωστές και με φωτογραφικά ντοκουμέντα. Επίσης η γνωστή τακτική και επωδός του καταδικασθέντος πρώην υπουργού Δικαιοσύνης  κ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis που έχει χαραχτεί στη μνήμη όλων των πολιτών και βεβαίως όλων των δικαστικών λειτουργών «κάντε τη δίωξη και αφήσετε την ανάκριση να βρει την άκρη».

Για να υπάρξει, όμως, δίωξη εις βάρος των 10 πολιτικών στην υπόθεσης Novartis ώστε να θεμελιωθεί το αδίκημα της δωροδοκία και δωροληψίας έπρεπε να απομακρυνθεί από τη θέση του επόπτη της ανάκρισης στη Novartis o εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής, ο οποίος διαφωνούσε κάθετα με την άποψη των τότε εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς (Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη) να ασκηθεί δίωξη σε κάποιος εκ των δέκα πολιτικών από την οποία όμως έλειπε κάθε επιβαρυντικό στοιχείο…

Την «βρώμικη» δουλειά δηλαδή το σχέδιο απομάκρυνσης – αλλά και σπίλωσης- του έντιμου εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή ανέλαβε η εφημερίδα του κ. Φιλιππάκη, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Με πρωτοσέλιδο της την Κυριακή 06 Ιανουαρίου 2019 ενημέρωνε (…) το αναγνωστικό της κοινό αλλά κυρίως το «φιλαράκι» του αφεντικού της, τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που τότε ήταν υπουργός κατά της διαφθοράς ότι «Εισαγγελέας αγνόησε στοιχεία – φωτιά – του FBI κατά την συνάντηση στην Βιέννη των εισαγγελέων διαφθοράς και του επόπτη Γιάννη Αγγελή»

Εξαιτίας του δημοσιεύματος αυτού ο Γ. Αγγελής παραιτήθηκε από την θέση του επόπτη για την έρευνα την σκευωρίας Novartis. Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για το «διευθυντήριο» της σκευωρίας Novartis. Έπρεπε ο Γ. Αγγελής εκτός από το να «βγει από την μέση» και να σπιλωθεί. Το «έργο» αυτό ανέλαβε ο αντιεισαγγελέας πρωτοδικών Σπύρος Παππάς ο οποίος άσκησε και δίωξη εις βάρος του…

Η υπόθεση μετά από μαρτυρικές καταθέσεις κατέληξε στο Συμβούλιο Εφετών Πειραιώς το οποίο με υπ’ αριθμό 1277/2021 βούλευμα του αθώωσε τον Γιάννη Αγγελή. Ο κόλαφος για τον ρόλο που έπαιξε η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εις βάρος του έντιμου εισαγγελέα ήταν το σκεπτικό του βουλεύματος το οποίο επι λέξη ανέφερε τα εξής:
«Ουδέποτε ο κατηγορούμενος (Γ. Αγγελής) αρνήθηκε τη συνεργία με τις Αμερικανικές Αρχές. Ουδέποτε αρνήθηκε να παραλάβει έστω και ανεπίσημα έγγραφα στοιχεία ή ηλεκτρονικό μέσον αποθήκευσης (στικάκι) διότι αυτά ουδέποτε προσφέρθηκαν ούτε υπήρχαν κατά την συνάντηση στην Βιέννη. Κατά την συνάντηση δόθηκαν μόνο προφορικές άτυπες πληροφορίες που ήταν ήδη γνωστές στις Ελληνικές Αρχές»

Μπορεί ο Γιάννης Αγγελής να παραιτήθηκε αλλά το χρέος του ως ανώτατος εισαγγελέας το έκανε. Με μία καταπελτώδη αναφορά έναν μήνα αργότερα από την παραίτηση του προς την προϊσταμένη της εισαγγελίας Α.Π. Ξένη Δημητρίου δημοσιοποίησε την αρχική βούληση των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς να ακολουθήσουν το δόγμα Παπαγγελόπουλου και να ασκήσουν διώξεις στους 10 πολιτικούς. Μετά από τη θύελλα που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της αναφοράς του πλέον η σκευωρία Novartis –που κατά τον Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν σκευωρία κατά του πολιτεύματος– και δεδομένου ότι οι εκλογές ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, ο σχεδιασμός της σκευωρίας πήγε στα βράχια αφού κανείς εισαγγελέας δεν τόλμησε να υλοποιήσει την άνωθεν εντολή να διωχθούν, ακόμη και να συλληφθούν, τα 10 πολιτικά πρόσωπα.

Η εχθρότητα, λοιπόν, της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» με τις ευλογίες του ιδιοκτήτη της εις βάρος του Αντώνη Σαμαρά  δεν είναι κάτι πρόσφατο, αλλά έχει εκδηλωθεί εδώ και πολλά χρόνια μέσα από συχνά δημοσιεύματα της εφημερίδας, συντάκτες της οποίας – όπως η δημοσιογράφος Άντα Ψαρρά– έχει βραβεύσει για το ευαγές (…) έργο τους –ποιος άλλος;– ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα