Ελεύθερος για το ξέπλυμα 3,1 εκατομμυρίων μάρκων ο Ανδρέας Μαρτίνης

Ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον πρώην πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη και την σύζυγο του για την υπόθεση της μίζας ύψους 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων που φέρεται να έλαβε από την εταιρεία «Hospitalia International» την περίοδο 1998-2003.

Στους δύο καταδικασθέντες επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.

Το δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου. Υπεθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση σε επτά χρόνια κάθειρξη με αναστολή για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλείων του Ερρίκος Ντυνάν.

Ο τρίτος κατηγορούμενος για την υπόθεση, επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης, αθωώθηκε.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί το Μάιο 2016 και αποφυλακίστηκε, με περιοριστικούς όρους, τον Αύγουστο του 2017.

Έχει επίσης καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 7 χρόνια κάθειρξη με αναστολή, για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση, για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλείων του Ερρίκος Ντυνάν.

Ο τρίτος κατηγορούμενος για την υπόθεση, επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης, αθωώθηκε.

Μετά την απόφαση ο κ. Μαρτίνης υποστήριξε ότι, σέβεται την κρίση του δικαστηρίου, ενώ εξέφρασε πικρία, για την καταδίκη του, για την υπόθεση των νοσήλειων στο Ερρίκος Ντυνάν, λέγοντας ότι «το δικαστήριο δεν αναγνώρισε την εξυπηρέτηση, που έκανα σε χιλιάδες ασθενείς, οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα νοσηλεία τους».

Ο συνήγορός του, Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε:

«Η αναγνώριση του ελαφρυντικού δείχνει γενναιοψυχία και ανθρωπιά. Αυτή τη γενναιοψυχία και την ανθρωπιά που επέδειξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είναι κάτι που μας ικανοποιεί»

Διαβάστε επίσης