Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για τον πόλεμο στη Γάζα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα.

Τουρκία: Κάθε προσπάθεια για ειρήνη

«Ο πρόεδρός μας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» αναφέρει η ενημέρωση της τουρκικής προεδρίας, σημειώνοντας ότι κατά τη συζήτηση των δύο ηγετών «ανταλλάχθηκαν απόψεις για πολλές ανησυχητικές εξελίξεις, ιδιαίτερα τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή».

Όπως υπογραμμίζει η Τουρκία, οΕρντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για να τερματίσει αυτή τη συγκρουσιακή διαδικασία, τονίζοντας ότι «μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες σε περιφερειακή και παγκόσμια κλίμακα, και θα συνεχίσει να το κάνει».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε στον κ. Μητσοτάκη ότι «οι χώρες της περιοχής πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για να σταματήσουν τις συγκρούσεις και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και να διατηρήσουν την ειρήνη και να δώσουν ένα μήνυμα στον κόσμο προς αυτή την κατεύθυνση και δήλωσε ότι θα ήταν σωστό να ληφθούν μέτρα το συντομότερο όσο το δυνατόν για τη μείωση των αντιδράσεων και όχι την αύξηση τους».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα