Επίσκεψη Βαρθολομαίου σε Μονή Βλατάδων και στο ‘Άσυλο του Παιδιού “

Στη Μονή Βλατάδων και το “Άσυλο του παιδιού” βρέθηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη. Στη Μονή Βλατάδων, ο Πατριάρχης εγκαινίασε την έκθεση εικόνων από τη βυζαντινή Θεσσαλονίκη, που έχει τον τίτλο “το ημέτερον κάλλος” και στην οποία παρουσιάζονται βυζαντινές εικόνες που κατασκευάστηκαν στα καλλιτεχνικά εργαστήρια της πόλης. Στη συνέχεια παρακολούθησε την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών (ΠΙΠΜ), την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Ζεγκίνη με τίτλο “Παροιμίες της Ίμβρου” και την ανακήρυξη σε επίτιμα μέλη της Εταιρείας Μελέτης Ίμβρου και Τενέδου του Μητροπολίτη Μηλίτου Αποστόλου, ηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας και του επισκόπου Αμορίου Νικηφόρου, ηγουμένου της Μονής Βλατάδων.

Υποδεχόμενος τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο ηγούμενος της Μονής Βλατάδων, Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, έκανε λόγο για μια ακόμη λαμπρή σελίδα στην ιστορία της μονής και τόνισε ότι η σχέση επισκόπου και πιστών είναι το αδιάψευστο κάλλος της ορθόδοξης πίστης.

Αργότερα, το μεσημέρι, κατά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο “Άσυλο του Παιδιού”, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στο παράρτημα του ασύλου στη Θέρμη, ο ίδιος ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές του. Κάθισε ανάμεσα στα παιδιά, άκουσε τα ποιήματα και τα τραγούδια τους και παρακολούθησε τον χορό που είχαν προετοιμάσει, συνομίλησε με τους υπευθύνους και τους εργαζόμενους των δομών, ξεναγήθηκε στους χώρους τους και μοίρασε δώρα στα παιδιά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα