Ερντογάν σε Μέρκελ: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι όμηρος της Ελλάδας και της Κύπρου»

Ο Τούρκος πρόεδρος σε τηλεδιάσκεψη με την Γερμανίδα καγκελάριο επιτέθηκε στην Αθήνα με αφορμή τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής

Νέα επικοινωνία είχαν Ερντογάν και Μέρκελ σήμερα Τρίτη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Τούρκο πρόεδρο να μην παραλείπει να επιτεθεί στη χώρα μας για ακόμη μία φορά.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο και την Γερμανίδα καγκελάριο ήταν η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στην Άγκυρα χθες και στην Αθήνα σήμερα, η Ανατολική Μεσόγειος και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, ο Ερντογάν εξέφρασε στην καγκελάριο τη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής τονίζοντας ότι η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη να δημιουργήσει ένα περιβάλλον διαλόγου με την Τουρκία.

Παράλληλα, για μια ακόμα φορά έστρεψε τα βέλη του και στη χώρα μας σημειώνοντας ότι δεν μπορεί η Ευρώπη και τα συμφέροντά της να είναι όμηροι της Ελλάδας και της Κύπρου. Παρόλα αυτά φαίνεται έτοιμος να ξεκινήσει διάλογο με την Αθήνα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα