Ερώτηση στον Κοντονή για το πόρισμα της εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων

«Τι απέγινε το πόρισμα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ;» ρωτούν τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, οι βουλευτές-μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής. Οι κ.κ. Μπαλωμενάκης, Λάππας, Τζαμακλής, Γκιόλας, Θεοφύλακτος, Καββαδία, Παπαηλιού, Συρμαλένιος, Κοζομπόλη, Μπαλής, Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και οι Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ), Νικολόπουλος (Ανεξάρτητος) Σαρίδης (Ένωση Κεντρώων) κατέθεσαν κοινή ερώτηση στην Βουλή.

Ζητούν να μάθουν από τον υπουργό Δικαιοσύνης εάν υπήρξαν και ποιες είναι οι ποινικές συνέπειες από τα ευρήματα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Ειδικότερα στην κοινή τους ερώτηση επισημαίνουν τα εξής: «Στις 23.1.2017 η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των ιδιοκτητριών εταιριών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά Ιδρύματα της χώρας», παρέδωσε στον κ. πρόεδρο του Σώματος το Πόρισμά της.

Αντίγραφο του Πορίσματος παραδόθηκε στην κ. εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς η Επιτροπή είχε διαπιστώσει την τέλεση πλήθους αδικημάτων, που αφορούσαν αυτουργία και ηθική αυτουργία σε απιστία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, αδικήματα του τραπεζικού δικαίου. Ορισμένα από τα αδικήματα αυτά έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα. Κατόπιν αυτού ερωτάται ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να πληροφορήσει τη Βουλή και τον Ελληνικό Λαό και «εάν ερευνήθηκαν περαιτέρω από τη Δικαιοσύνη οι διαπιστωμένες στο Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής παράνομες πράξεις και παραλείψεις των φυσικών προσώπων που κατονομάζονται και σε περίπτωση που έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, σε ποιο στάδιο βρίσκεται κάθε μία υπόθεση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα