«Και δαρμένοι και βρεγμένοι…»

Οπως… κάθε Τρίτη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος επιτέθηκε μέσω του ρ/σ Βήμα fm στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε η πρόσκληση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στους κυβερνητικούς βουλευτές να πουν όχι στα επερχόμενα νέα μέτρα και να συνταχθούν με το κόμμα του.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αφού ο κ. Πάγκαλος σημείωσε πως κάθε κόμμα προσπαθεί να προσελκύσει ψηφοφόρους άλλων χώρων και κατά κύριο λόγο των χώρων που είναι όμοροι, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «τα κάνει τώρα αυτά» γιατί ο κ. Τσίπρας «έχει γίνει καταγέλαστος στη Βουλή» αλλά και διότι «καταρρέουν το ένα μετά το άλλο τα κοινωνικά μέτωπα» του κόμματος:

«… Γραμμή του κ. Τσίπρα ήταν ότι θα ανατρέψει την κυβέρνηση μέσα και έξω από τη Βουλή. Στη Βουλή έχει γίνει καταγέλαστος. Δεν επηρέασε τους συσχετισμούς και στην πρόταση μομφής που κατέθεσε, μάλωναν μεταξύ τους. Το δεύτερο που ναυάγησε και έχει σημασία αυτό είναι ότι καταρρέουν το ένα μετά το άλλο τα κοινωνικά μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία κατά το γνήσιο σοβιετικό σύστημα, αυτό της επανάστασης του 1917, είναι η δημιουργία παράλληλης εξουσίας, των σοβιέτ.

Η κατάληψη των πανεπιστημίων ή των χώρων που είχε αυξημένη επιρροή, όπως η ΕΡΤ. Για διάφορους λόγους αυτά απέτυχαν. Και ήταν καλή η ανταπόκριση της κυβέρνησης στις προκλήσεις αυτές, γιατί καταρρέουν αυτοί οι χώροι. Οι προσκλήσεις του κ. Τσίπρα για επαναστατικές πράξεις έξω από τη Βουλή κατέρρευσαν. Γελοιοποιείται και θα πρέπει να βρει κάτι άλλο τώρα. Γυρίζει και σ’ αυτό το θέμα σε πολύ παραδοσιακές μεθόδους και αντιλήψεις. Οπως έκαναν τα κόμματα της δεξιάς, προσπαθεί να λεηλατήσει το χώρο του Κέντρου που προσφέρεται προς λεηλασία και ως δέλεαρ την επανεκλογή», τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Η προειδοποίηση…
Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος απευθύνθηκε και στους ενδεχόμενους «υποψήφιους αποστάτες», όπως τους χαρακτήρισε. Θέλω να τους προειδοποιήσω «ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, διότι αλλάζουν στην πολιτική και αλλάζουν πολύ ραγδαία και μπορούν να βρεθούν ξαφνικά και δαρμένοι και βρεγμένοι» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αφού επανέλαβε πως δεν θα είναι πλέον υποψήφιος για τη Βουλή, επιτέθηκε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα, αναφερόμενος σε ενδεχόμενη εκλογική του νίκη: «… Πσοι μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα και είμαστε νέοι -διότι εγώ δεν είμαι και δεν μπορώ να το κάνω και θα μείνω εδώ να υπομείνω τη μοίρα μου- θα μπούμε στο αεροπλάνο και θα φύγουμε. Αλλιώς, θα υποστούμε τη μοίρα που συνοδεύει μια εκλογή του κ. Τσίπρα. Οσοι μπορούν να πάνε στο εξωτερικό, εγώ θα τους συμβούλευα να το κάνουν. Και αμέσως. Το βράδυ των εκλογών. Διότι θα διαλυθεί η χώρα. Το έχει ξανακάνει ο ελληνικός λαός αυτό. Εχει αυτοκτονήσει ξανά…».

Διαβάστε επίσης