ΚΙΝΑΛ: Δύο πρόσωπα από το παρελθόν και τα μηνύματα του Ανδρουλάκη

Η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να χρησιμοποιήσει δύο πρόσωπα από το παρελθόν που χρησιμοποιήθηκαν από δύο πρώην πρωθυπουργούς του ΠΑΣΟΚ ακόμη συζητείται στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής.

Ως γνωστόν ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας επί Κώστα Σημίτη, ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ανέλαβε την προεδρία του «In Social», του Ινστιτούτου πολιτικής της Χαριλάου Τρικούπη. Επίσης ανακοίνωσε ως σύμβουλο επί Οικονομικών θεμάτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, τον Ηλία Κικίλια, διοικητή του ΟΑΕΔ από το 2009-2013, που είχε τοποθετηθεί από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Χριστοδουλάκης ακόμη και σήμερα είναι από τους στενούς συνομιλητές του Κώστα Σημίτη (θεωρείται από τους αγαπημένους του υπουργούς) και πάντα ο πρώην πρωθυπουργός ακούει τις απόψεις τους για την οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ποτέ ο κ. Σημίτης δεν προχωρά στη συγγραφή ενός άρθρου εάν πρώτα δεν μιλήσει με τον κ. Χριστοδουλάκη.

Κοντά στον ΓΑΠ

Από την άλλη ο Ηλίας Κικίλιας ανήκει στον στενό κύκλο των συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου. Όχι μόνο ήταν Διοικητής του ΟΑΕΔ (2009-2013), αλλά τον ακολούθησε στο ΚΙΔΗΣΟ, όπου μάλιστα ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Μάλιστα ο κ. Κικίλιας ήταν στον κύκλο των ανθρώπων που έδωσαν τη δική τους μάχη για να εκλεγεί ο Γιώργος Παπανδρέου στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο Ηλίας Κικίλιας κατέχει τη θέση του Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών ενώ παράλληλα, ασκεί τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή στο Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Όπως λένε πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αποκλείσει κανένα. Όμως το σημαντικό είναι ότι και τα δύο συγκεκριμένα στελέχη που θα συμμετάσχουν στην συγγραφή του κυβερνητικού οικονομικού προγράμματος του ΚΙΝΑΛ (θα παρουσιαστεί πιθανότατα στο συνέδριο του Μαΐου) κινούνται στον χώρο της αριστερής Σοσιαλδημοκρατίας, ενώ δεν βλέπουν με θετικό μάτι όποια προοπτική συνεργασίας με τη Ν.Δ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα